Ministeri Sampo Terho ihasteli Alajärven ja Kuortaneen panostusta urheiluun

Mainos[adrotate banner="3"]

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon vieraili alkuviikolla Kuortaneella ja Alajärvellä saaden kattavan kuvan alueen urheilu- ja liikuntamahdollisuuksista, mutta myös kulttuurin ja elinkeinoelämän tilanteesta.


Alajärven Pallohalli teki ministeri Sampo Terhoon vaikutuksen.

– Eniten tällä matkalla päässäni on ollut urheiluministerin hattu, Sampo Terho kuvaili ja kertoi yllättyneensä positiivisesti siitä, miten hienot paikat liikunnalle ja urheilulle löytyvät niin Kuortaneen Urheiluopistolta kuin Alajärveltäkin uusine Pallohalleineen.

MAINOS

– Täällä näkyy se, että liikunnan mahdollisuuksia on todella haluttu edistää. Se onkin hyvin tärkeää paitsi kansanterveyden, myös paikallisen elinvoimaisuuden ylläpitäjänä.

Ministerin vierailu käynnistyi maanantaina Seinäjoelta, jossa tutustuttiin SJK:n edustajan, toimitusjohtaja Raimo Sarajärven johdolla jalkapallostadioniin. Samalla ministeri Terholle kerrottiin suunnitelmista jalkapalloakatemian kehittämiseksi yhteistyössä Kuortaneen urheiluopiston kanssa.

Seinäjoelta siirryttiin Kuortaneen urheiluopistolle, jota esitteli toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Vierailu urheiluopistolla oli ministerille ensimmäinen, joten sen toimintaa esiteltiin hyvinkin laajasti. Ministeri kuuli, että ulkomaisia vieraita urheiluopistolla on runsaasti ja Suomen lentopallomaajoukkueella on Kuortaneella vuosittain noin sata valmennuspäivää.

Tänään tiistaiaamuna matka jatkui Alajärvelle Nelimarkka-museolle Alajärven kaupungin vieraaksi. Kaupungin taholta ministerille tuotiin esille muun muassa aluetaidemuseon merkitystä alueella.

Museolta matka jatkui uudelle Alajärven Pallohallille sekä vanhaan urheilutaloon. Ministeri ihasteli ainutlaatuista pallohallia kertoen, että on kouluaikana itsekin pesäpalloa sen verran pelannut, että tietää mistä lajissa on kysymys.

Vierailun päätteeksi on järjestetty tutustuminen Mäkelä Alu Oy:n, joten vierailulla tarjottiin myös tietoa alueen elinkeinoelämästä.

Alajärvellä ministerin kanssa keskusteltiin myös mm. tulevan monitoimihallin avustusasioista, työllisyystilanteesta ja tiestön kunnosta. Myös koulutus nousi esille, sillä laaja-alaista oppisopimuskoulutusta voi täällä tarjota vain Sedu, kun taas Jamin mahdollisuudet ovat suppeammat. Tämä muodostaa ongelmia alueen yrityksille, joten asian korjaamiseen toivottiin myös ministerin myötävaikuttavan.

Ministerin seurueessa isäntien lisäksi olivat erityisavustaja Toni Kokko, kansanedustaja Reijo Hongisto ja valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka.

Tuula Jokiaho

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho seurueineen sai tutustua tiistaina mm. uuteen pallohalliin Alajärvellä.
MAINOS
Edellinen artikkeliMathurin innoissaan Vedosta
Seuraava artikkeliTee uhri näkyväksi -tilaisuus Lehtimäellä