-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Alajärven Yrittäjät Ry:llä juhlavuosi

Alajärven Yrittäjien toimintavuosi 2018 lähti käyntiin viikko sitten järjestäytymiskokouksella. Syyskokouksessa puheenjohtajaksi valitun Kirsi Kujalan lisäksi varapuheenjohtajistoon valittiin Matti Ahonen ja Jukka Salmenautio.

Yrittäjien kausi lähtee käyntiin jäsenkyselyllä. Kyselyllä kartoitetaan, mitä toiveita yrittäjillä on paikallisyhdistyksen toiminnalta ja minkä asioiden pohjalta lähdetään järjestämään esim. yleisöluentoja tai koulutusta. Aluejärjestöstä ja Suomen Yrittäjistä on mahdollisuus saada monen alan ammattilaisia luennoimaan päivänpolttavista asioista.

MAINOS

Yrittäjyyskasvatuksen merkitys on korostunut yrittäjäyhdistyksen toiminnassa. Opetussuunnitelmassa mm. opetetaan yrittäjämäistä toimintatapaa. Tämän tiimoilta järjestetään maaliskuussa yläkoulun 7-luokkalaisille tilaisuus, jossa mm. Arto Nyberg ohjelmasta tuttu KoruArvi, 12-vuotias Suomen nuorin yrittäjä, tulee kertomaan omasta yrittäjyydestään.

Hyvän mielen aamiaistilaisuudet ovat olleet suosittuja ja niitä tullaan järjestämään myös tänä vuonna. Ensimmäinen on maaliskuussa ja toinen yrittäjän päivänä syyskuussa.

Tilaisuudessa yrittäjä pääsee tapaamaan muita yrittäjiä ja vaihtamaan kuulumisia. Aamiaisten alkuperäinen tarkoitus on antaa henkisiä, hengellisiä ja sosiaalisia voimavaroja kohdata arjen haasteet.

Yrittäjän arki on kovaa työtä ja sen vuoksi hyvinvointiin liittyvät asiat tulee olla kunnossa.

Terveyden ylläpitäminen on kaiken a ja o. Perheeltä saadun tuen merkitys on myös tärkeää. Paikallisyhdistys haluaa omalla toiminnallaan tuoda yrittäjät ja heidän perheensä yhteen. Yhdistys suunnittelee liikunnallista perhepäivää Alajärven uuteen pallohalliin.

Merkittävä merkkipaalu saavutetaan toukokuussa, kun Alajärven Yrittäjät ry täyttää pyöreät 50 vuotta. Näihin vuosiin mahtuu monenlaista tapahtumaa. Arkistojen kätköt tulevat nyt kovaan käyttöön, kun valmistaudutaan tärkeään juhlaan.

Rokulipäivät on merkittävin vuosittainen tapahtuma Alajärven Yrittäjien toiminnassa. Se vaatii paljon työtä, voimavaroja ja ennen kaikkea yhteistyökumppaneita. Tapahtumasta pyritään saamaan aikaan sellainen, että siitä riittää keskusteltavaa ainakin seuraavaksi vuodeksi. Tänä vuonna Rokulipäiviä vietetään 6.-7.7.

– Monenlaista toimintaa siis mahtuu paikallisyhdistyksen toimintaan tänäkin vuonna, toteaa puheenjohtaja Kujala. – Pääasiallisena tehtävänään yhdistys edistää yrittäjyyttä, parantaa yrittäjien asemaa ja yrittämisen olosuhteita.

– Yritysten yhteisten etujen ajaminen luo hyvinvointia, joka heijastuu yrittäjistä yritystoimintaan ja sitä kautta koko kuntaan ja sen asukkaisiin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät