0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan Ratsastajat palkitsi menestyneitä kilpailijoitaan

Järvi-Pohjanmaan Ratsastajat ry:n jäsenet ovat saavuttaneet menestystä kansainvälisellä ja kansallisella tasolla. Yhdistys muisti kilpailijoitaan palkitsemistilaisuudessaan.

Kouluratsastaja, Vimpelin lukion 1. luokan opiskelija Eveliina Havinen on valittu Vimpelin vuoden ryhtitytöksi. Järvi-Pohjanmaan Ratsastajat muisti häntä Susanna Kuparin valmennusstipendillä.

MAINOS

Samalla Alajärven Hankkija muisti asiakastaan ja SM-pronssimitalin saavuttanutta Eveliinaa luovuttamalla tälle hevosloimen. SM-mitalin lisäksi Eveliina on edustanut Suomea PM-kisoissa Ruotsissa. Eveliina valittiin myös EM-kisoihin Unkariin, joihin hän ei lopulta kuitenkaan osallistunut.

Eveliina on noussut Suomen kärkikaartiin lajissaan sekä asunut itsenäisesti vieraalla paikkakunnalla ja hoitanut koulutyönsä harrastuksen ohessa esimerkillisesti. Eveliina suoritti 9. luokan Ypäjällä, jotta pystyi samalla valmentautumaan lajissaan. Eveliina on aiemmin kisannut ponilla, mutta nyt hän on siirtynyt 17-vuotiaan hannoverilaisen ruunansa myötä hevosten juniorisarjaan. Tavoitteena hevosen kanssa on kansainväliset kisat ja maajoukkuetaso.

Ada Kivipeltoa puolestaan muistettiin lahjakortilla. Hän on noussut aluetason kisoihin kouluratsastuksessa. Hän on mukana aluerenkaassa, josta on potentiaalia nousta kansalliselle tasolle. Ada käy kahdeksatta luokkaa.

Lukion 2. luokkalainen Sara Ojanperä on saavuttanut menestystä esteratsastuksessa 110 ja 115 tasolla, ja häntä muistettiin estevalmennuslahjakortilla. Häntä on vaivannut epäonni hevosen sairastuttua, mutta hän on sitkeästi taistellut tietään eteenpäin isompiin luokkiin. Saran saavutettavissa onkin nyt helposti junioreiden kansallinen taso, kunhan hevonen pysyy terveenä.

Samalla yhdistys muisti toimihenkilöitään Sirpa Ojanperää ja Arja Hämeenniemeä, jotka ovat varainkeruulla varmistaneet, että yhdistys pystyy tukemaan jäseniään. Lisäksi Hämeenniemi on tarjonnut yrityksensä Cafe Pandoran tilat yhdistyksen kokouskäyttöön.

Yhdistyksestä kerrotaan, että laji vaatii nuorilta tytöiltä valtavaa sitoutumista ja ahkeruutta. Paljon aikaa vievä harrastus on sovitettava yhteen koulun ja opiskelun kanssa. Eveliina kiitteleekin Vimpelin lukiota, josta hän on saanut paljon vapaata ja mahdollisuuden siirtää kursseja kesälle.

Yhdistys on perustettu 2011 ja sillä on noin 50 jäsentä. Ratsastajat joutuvat käyttämään lähialueilla olevia maneeseja, koska Alajärvellä ei ole tiloja tarjolla Lehtimäkeä lukuun ottamatta. Tämä tarkoittaa tytöille ja vanhemmille pitkiä iltoja ja runsasta matkustamista. Läksyjä kuulemma joskus tehdäänkin auton takapenkillä, jos ollenkaan, tytöt tunnustavat hymyillen.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät