-1.4 C
Alajärvi
maanantai 30.1.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Veto makeaan kotivoittoon

Vimpelin Veto palasi keskiviikkoillan kotivoitollaan naisten Korisliigan kolmoseksi. Hurjassa heittovireessä ollut kotijoukkue otti Forssan Alkua vastaan pelatussa ottelussa sarjapisteet lukemin 91–75 (22–16, 19–18, 29–20, 21–21). Kolmen pisteen heitoissa onnistuttiin 15 kertaa 31 yrityksestä.

Kolmosista päästiin jyvälle jo ottelun alussa. Ottelun viisi ensimmäistä pelitilannekoria tuli kolmosilla. Vedon kanadalaisvahvistus Jennifer Mathurin tuli kentälle, kun avausneljännestä oli pelattu kuusi minuuttia ja yhdeksän sekuntia. Tasan puoli minuuttia myöhemmin sentteri onnistui kahden pisteen hyppyheitossaan. Liikuntahallin 330 katsojaa antoivat onnistumiselle raikuvat aplodit.

Alun Minna Sten puolusti Mathurinia vastaan läpi ottelun. 12. kauttaan naisten pääsarjatasolla pelaava, 76 naisten A-maaottelun konkari sai viidennen virheen ja jätti kentän rikottuaan Mathurina 37. minuutin kohdalla. Mathurin teki tupla-tuplan (12/11) ja pelasi hieman vajaat 17 minuuttia.

Vedon kapteeni Noora Järvikangas oli tehokas hyökkäyspäässä ja nakutti 21 pistettä – kaikki kolmen pisteen heitoista. Häntä säestivät Sydney Coffey (17/8) ja Pachis Roberts (15/12).

Vedon päävalmentaja Jarkko Havu oli tyytyväinen suojattiensa heittopeliin. Pallo liikkui ja joukkue esitti onnistuneita one more pass -syöttökuvioita monta kertaa.
– Olimme aggressiivisia, pidimme tempoa yllä ja puolustimme hyvin. Ensimmäisellä jaksolla en ollut tyytyväinen kaikkeen puolustukseen. Meille sattui kommunikaatiovirheitä, joista vastustaja sai kolmen pisteen heittoja.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät