Päihdeasiat esillä Soinin yhtenäiskoululla

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin yhtenäiskoululla oli päihdevalistus esillä viime viikon torstaina. Kuusiolinna Terveys Oy:n päihdetyöntekijä Tuomo Koivula oli mukana koulupäivän aikana keskustelemassa riippuvuuksista 5-9 -luokkalaisten oppilaiden kanssa. Illalla teema jatkui vanhempainillassa.

Rehtori Markku Puronhaara esitteli kouluterveyskyselyn tuloksia.

Vanhempainillan alustuksessa viimeisiä työpäiviä koulussa työskennellyt rehtori Markku Puronhaara toi esille viimeisimpien kouluterveyskyselyn tuloksia.

MAINOS

– Yleisen oman terveystilanteen suomalaiset yläkouluikäiset pojat kokevat paremmaksi kuin tytöt. Sama yleinen tilanne tuli esille myös Soinin koululaisten tuloksissa. Päivittäisen tupakoinnin osuus ja alkoholin viikoittainen käyttö on maassamme noin viisi prosenttia ikäluokasta. Soinissa poikien prosenttiluku oli suurempi, joten tarvetta tällaiselle vanhempainillan aiheelle mielestämme on, totesi Puronhaara.

Sosiaaliohjaaja Tuomo Koivula Kuusiolinna Terveys Oy:stä kertoo tekevänsä päihdetyötä koko Kuusiolinnan alueella. Työstä noin 80 prosenttia on päihdetyötä ja 20 prosenttia perheneuvontaa. Koivulan vanhempainillan aihe kulki päivällä oppilaiden kanssa käytyjen keskustelujen kautta.

– Lapsilla ja nuorilla on tietoa päihteistä hyvin. Tietoa tulee koulusta, kavereilta, vapaa-ajalla eri tilanteissa ja merkittävänä osana median tuoma tieto. Päivällä nuorille esitettiin kaksi peruskysymystä: Miten määritellään riippuvuus ja minkälaisia riippuvuuksia ihmisillä esiintyy? Oppilaat tiesivät hyvin vastauksia näihin kysymyksiin, totesi Koivula.

– Päihteitä nuoret saavat, jos haluavat. Työssäni olen nähnyt tämän käytännössä. Aina löytyy joku, joka hakee tarvittaessa alkoholia kaupasta. Huumeet ovat lisääntyneet maaseudulla, joten lintukodossa ei asuta täälläkään päin. Myös erilaiset pelit ja somemaailma aiheuttaa osalle hankaluuksia arjenhallinnan suhteen.

Olkaa kiinnostuneita lasten ja nuorten elämästä. Vaikka etenkin murrosikäiset ovat haastavia välillä vanhemmillekin, silti he loppujen lopuksi ovat tyytyväisiä vanhempien kiinnostukseen. Ole utelias lapsen elämästä, mutta annetaan heille myös oma reviiri. Lasten on syytä tietää, että heillä on turvallinen arki, kertoi Koivula.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliÄhtäri Zoon isopandojen lento Suomeen sujui hyvin
Seuraava artikkeliMaanteiden talvihoitoluokkiin muutoksia