0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Katajamäki palasi voitolla rallibaanoille

Kun F-rallisarjaan tuli tälle kaudelle mahdollisuus ajaa nuotista eli tutustua reittiin ennen rallia, niin alajärveläinen Kosti Katajamäki päätti lähteä mukaan takaisin rallin maailmaan.

– Ostin reilu vuosi sitten F-ryhmän takavetoisen BMW:n, jolla ajoin muutamia kilpailuja kokeilu mielessä. Tottahan ajaminen kiinnostaa, kun sitä on pitkään tehnyt. Kun sain tutun kaverin, Ari-Pekan Hautasen kartanlukijaksi, niin päätös oli tehty, Katajamäki alustaa sarjaan mukaan lähtöä.

MAINOS

– Auto on kilpailukykyinen. Ajamme hyvistä sijoituksista pilke silmäkulmassa. Mahdollinen oma ajovirhe, ei vie nykyään yöunia, Katajamäki kuvailee nykyistä harrastustaan.

Viiden osakilpailun F-rallisarja alkoi 20.1. Koillis Savo-rallin merkeissä Kaavilla. Kahdeksan erikoiskokeen kilpailu ajettiin varsin talvisissa olosuhteissa.

Katajamäki ja Hautanen aloittivat rallin vahvasti. Neljän erikoiskokeen jälkeen yleiskilpailun kärkipaikka oli 21,5 sekuntia ja oman luokan johto 39,3 sekuntia. Niin auto, kuin miehistökin toimii hienosti. Kaksi viimeistä erikoiskoetta ajettiin pimeyden hiipuessa ja tässä kohtaa Katajamäki koki kilpailun suurimmat vaikeudet.

– Meille tuli viikolla autoon uudet lisävalot, joiden suuntaus jäi tekemättä. Valoilla ei vain yksinkertaisesti nähnyt joka tilanteessa. Päätimme, että maaliin on päästävä, eikä tyhmiä virheitä saa tehdä, Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Katajamäki tilitti kilpailun ratkaisu vaiheista.

Yleiskilpailun voitto kirjoitetaan 10,6 ja luokkavoitto 27,7 sekunnin turvin.

– Luokkasijoituksesta meillä oli tilanne selvillä, mutta yleiskilpailun kanssa meni tiukemmalle. Onneksi vahvan alun, oli hiukan varaa ottaa varovasti. Hautasen Ari-Pekan kanssa nuotti toimii kyllä hienosti ja teinkin nopeille osuuksille rohkean nuotin. Onnistuin myös rengasvalinnassa hyvin, Katajamäki kuvaili voiton avaimia.

Suurimman kiitoksen hän antaa kuitenkin omalle huollolle, joka tsemppasi viikolla BMW:n kanssa tallissa.

– Autossa oli laittamista sen verran, että huollon pojat ei tunteja laskeneet. Tämä voitto oli kiitos heille. Ei tämä jatkossa varmaankaan helppoa ole, mutta meillä on tässä hyvä tiimi ja autonkin kilpailukykyyn luotan. Tämä oli hieno aloitus sarjaan, Katajamäki myhäili tyytyväisenä.
Sarja jatkuu Jämsässä 3.3.


Vesa Rauhala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät