-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Juuso Mäkelän suksi kulki Vöyrillä

Juuso Mäkelä (Ounasvaaran hiihtoseura) haastoi perinteisen 30 kilometrin hiihdossa hyvin maajoukkuetason hiihtäjiä Vöyrillä hiihdetyssä yhteislähtökisassa.

Pakkaskeli aiheutti sen ettei luisto ollut paras mahdollinen ja kisa kesti hieman normaalia kauemmin. Juuso aloitti rohkeasti ja hiihteli pääryhmän mukana koko kisan ajan, välillä kärjessä vetäen koko porukkaa. Viimeiselle 2,5 km lenkille lähdettäessä mukana oli vielä Juuson lisäksi 14 miestä.

MAINOS

Maajoukkuesprintterit ratkaisivat voiton lopussa kovalla kirillä, mutta kovin kauas ei Juusokaan kärjestä jäänyt. Tuloksena oli uran paras Suomen Cup sijoitus. Lopputuloksissa Juuso oli sijalla 11. jääden lopulta voittajalle ainoastaan 32 sekuntia.

Lauantaina perinteisen viestissä Juuso oli Ounasvaaran viestialoittajana ja hoiteli osuuden mallikkaasti tullen vaihtoon kuudentena, 22 sekuntia sprintteri Ari Luusuan takana. Ounasvaara jäi podiumpaikasta niukasti ja sijoittui viestin lopputuloksissa neljänneksi.

Viikkoa aikaisemmin hiihdettiin Vantaalla SM/Suomen Cup kisat ja siellä Skiathlon kisassa Juuso osoitti että perinteisen vauhti alkaa parantua.

Kisassa hiihdettiin 13 kilometriä perinteisellä, jonka jälkeen vaihdettiin sukset ja jatkettiin toinen 13 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Suksien vaihdossa Juuso oli 15. noin minuutin kärkeä perässä, vapaa sujui myös hyvin vaikka sijoitus heikkeni jonkun verran mutta Suomen Cup pisteille tulos kuitenkin riitti.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät