0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Terapian poluilla vuosikymmenen ajan

Alajärvellä kymmenen vuotta sitten perustetun Järvi-Pohjanmaan TerapiaPolku Oy:n ensimmäisten pyöreiden vuosien juhlistamista vietettiin tapahtumavoittoisesti.

Anne Mariaporin perustaman yrityksen Alajärven Kurejoen ja Seinäjoen toimipisteissä oli avoimien ovien tapahtuma sekä lastenpsykiatrian erikoislääkäri Leena Lähdesmäen neuropsykiatrisia häiriöitä käsitellyt iltaluento koulukeskuksen auditoriossa.

MAINOS

Toiminta- ja psykoterapiapalveluita lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille tarjoava yritys työllistää tällä hetkellä kahdeksan henkilöä. Järvi-Pohjanmaan TerapiaPolulla on toimitilat myös Kaustisella.

Anne Mariapori valmistui toimintaterapeutiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2008. Hän teki yrityksen perustamiseen liittyviä etukäteisvalmisteluja jo ennen valmistumistaan.

Yrityksen toiminta alkoi välittömästi valmistumisen jälkeen. Hän pyöritti yritystä vuoden verran yksin, kunnes palkkasi ensimmäisen työntekijän.

Noin kaksi vuotta sitten toimintaan tulivat mukaan Anne Mariaporin puoliso Timo ja tytär Tiia. Yrityksen ensimmäisen kymmenen vuoden tavoitteeksi Anne Mariapori asetti sen, että perheenjäsenten ohella yrityksessä työskentelisi kuusi toimintaterapeuttia.

Monenlaista toimintaa

Järvi-Pohjanmaan TerapiaPolku Oy tuottaa pääasiassa toimintaterapiaa ja psykoterapiaa sekä muiden muassa perheterapiaa ja neuropsykiatrista valmennusta. Alajärven koulukeskuksessa järjestetyn iltaluennon aluksi Anne Mariapori esitteli yrityksen toimintaa sanoin ja kuvin.

– Terapiat toteutuvat toimitila-, koti-, päiväkoti- tai koulukäynteinä. Välillä mennään myös muihin ympäristöihin, kuten kauppaan, keilaamaan tai luonnon keskelle. Toisinaan pelaillaan lautapelejä, leivotaan tai laitetaan ruokaa.

TerapiaPolun toiminta pohjautuu tavoitteisiin. Esimerkiksi makkaratikkuja vuolemalla voidaan harjoittaa käden motoriikkaa. Seinäjoen ja Kurejoen toimipisteissä yrityksellä on aistihuoneet. Aistihuoneissa on hyvä harjoitella rentoutumista tai rauhoittumista esimerkiksi pallohieronnan avulla.

Järvi-Pohjanmaan TerapiaPolku Oy:n pääpaino on päiväkoti- ja kouluikäisissä lapsissa, mutta asiakaskunta käsittää kaikenikäiset – vauvasta vaariin.

Haasteita riittää

Iltaluennon aluksi Anne Mariapori haastatteli Ilona Lepistöä, jota hän käytti kokemusasiantuntijana neuropsykiatrisista oireiluista. Ilonalla ja hänen pojallaan on diagnosoitu neuropsykiatrinen oireyhtymä.

– Itselleni suurin apu ja tuki on vertaistuki, Lepistö valotti.

Alajärvellä iltaluentoa oli kuulemassa opettajia, ohjaajia, päiväkodin henkilökuntaa sekä lasten vanhempia.

Työyhteisöä yrityksessä aiotaan kehittää kouluttamalla työntekijöitä ja kehittämällä edelleen yrityksen toimintaa.
– Haluaisin, että me erotumme palveluntuottajana toimintaterapiamaailmassa.

Anne aloitti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Turussa vuoden alussa. Lisäksi hän sai mahdollisuuden lähteä tiimipäälliköksi Nuorten Ystävien Komiasti kotona ja opintiellä -toimintaan Seinäjoelle. TerapiaPolulla hän on kuitenkin mukana tavalla tai toisella.
– Minulle jää muutamia asiakkaita. Lisäksi luennot ja työnohjaukset jäävät minun vastuulleni.

Virpi Poikelin

Iltaluento kiinnosti eri alojen ammattilaisia sekä lasten vanhempia.


Heidi Lepistö oli haastateltavana Alajärven koulukeskuksessa pidetyssä tilaisuudessa.


Lastenpsykiatri Leena Lähdesmäen iltaluento kiinnosti eri alan ammattilaisia ja lasten vanhempia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät