-4.1 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Veto rullasi kotivoittoon

Vimpelin Veto jatkoi naisten Korisliigassa voitokkaana. Lauantain vierasjoukkue, kovaa juoksevana tunnettu Helsinki Basket Academy eli HBA oli vähintäänkin askeleen verran perässä läpi ottelun. Joukkueiden välinen, järjestyksessään kuudes pääsarjakohtaaminen päättyi Vedon voittoon koriluvuin 93–70 (23–11, 22–22, 25–14, 23–23). Veto oli voittanut myös aikaisemmat joukkueiden väliset naisten pääsarjatason ottelut.

Kotijoukkueen pelisuunnitelmana oli, ettei nuori vastustajajoukkue pääse juoksemaan ja että Veto saa HBA:lta siirtymähyökkäykset pois. Suunnitelma piti valmentaja Jukka-Pekka Kujalan mukaan hyvin.

MAINOS

Vedon puolustuskonsepti pysyi mainiosti kasassa läpi ottelun. Tästä kielii muiden muassa HBA:n 24 pallonmenetystä. Vastustajajoukkue pääsi pelin juonesta kiinni toisessa erässä, mutta Veto kasvatti eroa kolmannessa. Kotijoukkueen näkökulmasta sekä toinen että neljäs erä alkoivat samoin sävelin eli Noora Järvikankaan onnistuneen kolmen pisteen hyppyheiton turvin. Karhun Poikien kasvatti teki ottelussa naisten Korisliiga-uransa ennätyspisteet – 23. Vedolta olivat tilastojen valossa vireessä myös parhaana palkittu Sydney Coffey (24/11) ja Pachis Roberts (21/12). Vaikka Veto pelasi kolmannen ottelunsa viikon sisällä, ei joukkueella ollut Coffeyn mukaan huonoja hetkiä ottelussa.

Lauantain sarjakierrosta seuraa maaottelutauko ja tositoimiin palataan kahden viikon kuluttua. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 21.2. Tauolla Vedottarille on luvassa henkistä lepoa, eikä alkuviikolle ole luvassa yhteisharjoituksia.
– Pyrimme myös kehittämään omaa peliä tauolla, valotti Jukka-Pekka Kujala.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät