0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Soinin kunta myy ja ostaa tonttimaata

Soinin kunnanvaltuusto kokoontui 150-juhlavuoden ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina. Kokous käytiin reilussa tunnissa.

Tonttikauppoja tehtiin Yrityslaaksoon alueella. Kunta päätti ostaa Antti ja Anni Ahopellolta vajaan viiden hehtaarin lisäalueen reilun 36000 euron kauppahintaan. Puuston arvo summasta on reilut 12000 euroa.

MAINOS

KM-Rahti Oy sen sijaan ostaa kunnalta Yrityslaaksosta tontit 502/4 ja 502/3. Kauppahinta on 9890 euroa. Lisäksi yritykselle varataan tontti 502/6. Varaus on voimassa yhden vuoden.

Kunnanjohtaja Viitasaari totesi, että Yrityslaakson alueelle on kysyntää, johon kunnankin on vastattava tällä tavalla. Kunnanvaltuusto ei esittänyt eriäviä mielipiteitä.

Kunnanvaltuusto päätti, että Korkeamaan, Pesolan ja Konttisuon tuulivoimayleiskaava-alueet asetetaan rakennuskieltoon. Rakennuskielto on voimassa kaavan lainvoimaiseksi tuloon saakka, mutta kuitenkin enintään viideksi vuodeksi.

Pihlaanmäen asuntoalueen tonttihinnoittelu päätettiin Lauttosen alueella. Hinnat vaihtelevat 3 ja 15 euron välillä neliöltä.

Kunnanvaltuusto päätti, että vuoden 2018 tilapäislainamääräksi vahvistettiin neljä miljoonaa euroa. Kun osa lyhytaikaisista lainoista on muutettu pitkäaikaiseksi lainaksi, on tilapäislainavaltuus normaali kaksi miljoonaa euroa.

Kunnan ilmoitukset julkaistaan vuonna 2018 kunnan kotisivuilla ja tarvittaessa Torstai-lehdessä. Virka- ja työsuhteen auki julistava viranomainen päättää niistä tiedotusvälineistä, joissa hakuilmoitus julkaistaan.

Muissa asioissa keskusteltiin erityisesti kunnan viestinnästä ja tiedottamisesta. Kunnanjohtajan mukaan viestintälinjat ovat kaikkien asia.

– Jokainen viestii omalla toimellaan. Kuntalaisviestintä, palvelut esimerkiksi toimistossa vaikuttaa kaikkeen viestintään. Lehdistöön ja muuhun median suuntaan on syytä olla aktiivinen.

Yksittäisenä asiana nousi esille Ähtäristä Niemisveden kautta Kukonkylälle tuleva tie. Hilkka Raitanen kysyi, mihin Soini -kyltti on Ähtärin päästä hävinnyt. Teknisen johtaja Pentti Honkolan mukaan kunnan tahdon mukaisesti liikenne ohjataan Ähtärinrannan kautta asfaltoitua tietä pitkin.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät