-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Keski-Suomen maakuntaviesti sivakoidaan Kyyjärvellä

Keski-Suomen maakuntaviesti sivakoidaan Kyyjärvellä historian havinassa, mutta uuden tekniikan esiinmarssissa.

Kyseessä on järjestyksessään 71. maakuntaviesti ja tapahtumapaikkana on legendaarinen Harsunkankaan maasto Kyyjärvellä lauantaina 17. helmikuuta.

MAINOS

Kisakeskus on rakennettu Kauppakeskus Paletin läheisyyteen, lähes samoille paikoille kuin missä se oli Harsunkankaan hiihtojen kulta-aikoina 1960-luvulla.

Viestiin on tähän mennessä ilmoittautunut viitisentoista joukkuetta maakunnan eri kunnista, joten luvassa on todellinen latutaisto joukkueiden välillä.

Maakuntaviesti on tapahtumana jo sitä kokoluokkaa, että pienillä kunnilla on vaikeuksia ottaa vastatakseen sen järjestämisestä. Kyyjärvellä uskallettiin kuitenkin tarttua toimeen ja järjestelyorganisaatio rakennettiin kuntatoimijoiden ja eri yhdistysten aktiivisuuden varaan.

Tapahtuman H-hetken lähestyessä voidaan jo todeta, että haasteeseen vastaaminen kannatti. Maakuntaviestistä on muodostumassa onnistunut tapahtuma, joka saa liikkeelle niin nuoret kuin vanhemmatkin liikunnan harrastajat.

Kyyjärvellä on jo vuosia oltu edelläkävijöitä uuden tekniikan hyödyntämisessä eri toiminnoissa. Esimerkiksi kunnanvaltuuston kokouksia on kuvattu nettiin Kyyjärvellä jo toistakymmentä vuotta.

Nyt kasvatetaan maakuntaviestien näkyvyyttä kuvaamalla tapahtuma suorana nettiin. Kunnan investoinnin laajakaistaverkkoon mahdollistavat huippumodernin kameratekniikan hyödyntämisen hiihtoreitin eri kohdissa sekä Harsunkankaalla että itse kisakeskuksessa Kauppakeskus Paletin läheisyydessä.

Järjestelyjen päävastuun kantavat Kyyjärven kunta ja Kyyjärven Kyky. Kuvaustekniikasta vastaavat Kyyjärven Mediamyllärit.

Maakuntaviestin lähtölaukaus pamahtaa lauantaina 17.2 kello 12. Mikäli pakkasta on enemmän kuin 17 astetta kyseisenä päivänä, hiihdetään viesti sään niin salliessa seuraavana päivänä, eli 18.2.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät