Cross Country suomenmestaruudet ratkottiin Vuorenmaassa

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin Vuorenmaassa ajettiin moottorikelkka Cross Country suomenmestaruus- kilpailu. Kyseessä oli kilpailu, jossa mitattiin erityisesti kuljettajien ja kelkkojen kestävyyttä ja ratkaistiin Cross Countryn Suomenmestari 2018.

Kilpailunjohtaja Mikko Silvonen totesikin kaiken olleen kohdallaan ennen kisoja. Toitä oli tehty talkoovoimin paljon ja kisapaikat olivat kunnossa. Tänä vuonna lumetuksen suhteen päästiin helpolla. Luonto auttoi huomattavasti viime vuotta enemmän.

MAINOS
Feetu Koskinen S-Mokesta voitti Historic-luokan.

Varsinainen kisa käytiin neljässä lähdössä. Yhteensä luokkia oli yhdeksän. Juniorit ajoivat 30 minuuttia ja muut luokat tunnin tai kaksi noin 14 kilometrin reitillä.
Historic -luokassa S- Moke:n Feetu Koskinen vei sarjan reilusti nimiinsä yli neljän minuutin erolla kakkoseen.

– Viime talven pahan kaatumisen jälkeen olen siirtynyt enemmän jäähdyttelemään. Ajoin Lynx 440:llä, josta aina nuorempana haaveilin. Nyt hankin sellaisen, kertoi kokemuksella nuoria kuljettajia opastava menestystä niittänyt Koskinen.

S-Moke:n Ilari Takala laittoi Polariksellaan kampoihin kärjelle SM pro-luokassa ollen viides.

– Alku lähti varsin mukavasti liikkeelle. Olin parhaimmillaan kakkosena. Pakollisessa varikkopysähdyksessä tuhraantui aika kauan aikaa tankkauksessa. Siinä jäin varmasti minuutin verran kärjelle. Muuten kisa meni mukavasti, kertoi seuraavaksi Sm-sprintiin Kajaaniin ensi viikonloppuna tähtäävä Takala.

Kisajärjestelyt ja olosuhteet saivat kovasti kiitosta kisailijoilta ja yleisöltä.

Rami Puro

Lähtövalmisteluissa kilpailijat juoksivat käynnistämään kelkkansa ja sitten baanalle!

 

MAINOS
Edellinen artikkeliOma Säästöpankilta lahjoitus Kultakämmeneen
Seuraava artikkeliKeski-Suomen maakuntaviesti sivakoidaan Kyyjärvellä