-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Oma Säästöpankilta lahjoitus Kultakämmeneen

Kultakämmenessä Alajärvellä lähihoitajan työtä tekevä Päivi Åttman opiskelee työnsä ohessa vanhustyön erikoisammattitutkintoa. Koulutus on alkanut 2016 tammikuussa.

Osioina opinnoissa ovat olleet vastuuhenkilönä toimiminen, asiakaspalveluverkostossa toimiminen, sairaan ikääntyneen hoitaminen sekä nyt tehtävä osio, joka on ikääntyneen ihmisen terveyden ja toimintakyvyn tukeminen. Jokaiseen osioon kuuluu erilaista ja jotain kehitettävää asiaa.

MAINOS

Ikääntyneen ihmisen terveyden ja toimintakyvyn tukeminen -osioon liittyen on esimerkiksi vietetty elokuvailtapäivää katsoen Pekka Puupää elokuvaa. – Kuten elokuvissa on tapana, samalla syötiin popcornia ja dipattiin maissinaksuja. Vanhukset tykkäsivät kovasti tapahtumasta. Seuraavana päivänä yksi asukas kysyi, että olenko oikein elokuvaohjaaja, Päivi kertoo.

Päivin opiskelut ovat nyt viimeistä näyttöä vaille loppusuoralla, aiheena vanhusten ravitsemus.

Tällä aiheella Päivi lähti miettimään, miten saadaan tarjottua terveellisempiä ja monipuolisempia välipaloja vanhuksille hoitolaitoksessa. Esimerkiksi erilaisten hedelmien syöminen jää usein vähälle, mutta smoothien kautta niitä voitaisiin hyödyntää. Blenderillä smoothiet syntyisivät nopeasti.

Tähän kutsuun Päivi sai Alajärven Oma Säästöpankilta vastauksen, kun kysyi sponsorointi apuja. Oma Säästöpankki lahjoitti hoitolaitokseen neljä blenderiä. Niillä saadaan tehtyä ravintorikkaita sekä kesää ajatellen raikkaita välipaloja. Lahjoitus sopi hyvin Oma Säästöpankin ohjelmaan, sillä entisten huonekalujen myynnistä saatuja varoja käytetään vanhustyön hyväksi.

Oma Säästöpankilta blendereitä oli tuomassa Helena Marjomäki. Kultakämmenen asukkaat Raili Rantala ja Eeva Vasu vastaanottivat lahjoituksen ilolla sairaanhoitajien Jaana Siirilä, Riina Tohni, Marjo Hetekorpi, lähihoitajat Päivi Åttman ja Marita Kallio sekä palveluvastaava Maritta Toppinen kanssa.

Edelleen aiheeseen liittyen laskiaissunnuntaina pidettiin ulkoilupäivä omaisten ja asukkaiden kanssa.
Omaisia oli mukavasti paikalla ja asukkaat pääsivät myös ulkoilmaan. – Juhlasalissa leikimme yhdessä muutaman leikin sekä pidimme rentoutushetken hiihtoretken tunnelmissa.

– Omassa kodissa juotiin Osuuspankin tarjoamat laskiaspullakahvit. Teemana oli laskiainen, yhdessäolo ja ystävyys sekä tasapainon tukeminen ja oman kehon hahmottaminen leikkien merkeissä, Päivi sanoo.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät