Alueen Osuuspankit tekivät mainion tuloksen

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven, Lehtimäen ja Vimpelin Osuuspankkien vuosi 2017 oli menestyksellinen, sillä pankkien yhteenlaskettu liikevoitto oli 3,8 miljoonaa euroa.

Hyvän tuloksen mahdollisti pankkien vahva kasvu kaikilla osa-alueilla. Pankkitoimintojen kokonaisvolyymi nousi 785 miljoonaan euroon, jossa kasvua on 33 miljoonaa euroa.

MAINOS

Hyvän volyymikasvun taustalla on uusien omistaja-asiakkaiden määrän kasvu. Uusia jäseniä viime vuonna tuli yhteensä 379 ja kaikkiaan omistaja-asiakkaita on nyt 11666.

Alajärven Osuuspankin toimitusjohtaja Jari leivo kertoo, että asiakasvarat kasvoivat viime vuonna jo 406 miljoonaan euroon, missä kasvua on 26 miljoonaa euroa. Rahastojen ja vakuutussäästöjen kasvu oli erityisen hyvää.

Myös luottokanta kasvoi hyvin. Uusia luottoja alueen osuuspankeista nostettiin 79 miljoonaa euroa viime vuoden aikana. Yleinen luottokanta kasvoi 379 miljoonaan euroon, jossa kasvua on seitsemän miljoonaa euroa.

Valtaosa pankkien luottokannasta on asuntoluottoja. Lehtimäen Osuuspankin toimitusjohtaja Veli-Jussi Haapala sanoo, että asuntoluottojen osuus on jopa 80 prosenttia koko luottokannasta, mutta osuuspankit rahoittavat paljon myös maataloutta ja muuta yritystoiminnan investointeja.

Pankkien yhteenlaskettu omien varojen määrä on 78,4 miljoonaa euroa ja vahvojen omien varojen ansiosta vakavaraisuudet ovat 38-66 prosentin välillä.

– Vahvan vakavaraisuutemme avulla voimme myöntää asiakkaillemme asuntolainoja sekä yritys- ja maatalouslainoja jatkossakin ja edelleen olla kehittämässä alueemme elinvoimaisuutta, Leivo toteaa.

Sähköinen allekirjoitus iso plussa

Osuuspankit voivat nyt tarjota asiakkailleen mahdollisuuden sähköisiin allekirjoituksiin, mikä mahdollistaa esimerkiksi laina-asiakirjojen allekirjoittamisen kotisohvalta tai vaikkapa lomamatkalta, kunhan verkkopankkitunnukset ovat mukana.

– Tämä on erittäin suuri asia etenkin uusille asiakkaillemme, joista iso osa tulee kauempaa. Näille etäasiakkaille sähköiset palvelut ovat hyvin tärkeitä, sanoo Vimpelin osuuspankin toimitusjohtaja Matti Mäkinen.

Uudet sähköiset palvelut tulevat lisääntymään edelleen. vaikka pankit tarjoavat ja kehittävät uusia sähköisiä palveluja, niin asiointi myös konttorissa onnistuu entiseen tapaan.

– Alueen osuuspankkien konttoriverkosto säilyy entisellään, toimitusjohtajat lupaavat.

Alkaneen vuoden osalta osuuspankeista ennustetaan, että talous jatkaa hyvällä kasvu-uralla, mikä merkitsee nyt todennäköistä korkotason nousua seuraavien vuosien aikana. – Nyt kun korkotaso on vielä erittäin alhaisella tasolla, on hyvä aika suojata osa luottokannasta, Leivo muistuttaa ja neuvoo kysymään korkosuojauksista omasta osuuspankista.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeli4H -kerho Evijärveltä sai valtakunnallisen tunnustuksen
Seuraava artikkeliRehtorin ja sivistystoimenjohtajan virkoihin runsaasti hakijoita Soinissa