2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

4H -kerho Evijärveltä sai valtakunnallisen tunnustuksen

Hyvä teko lämmittää kaikkia. Vuoden 4H-kerho -kilpailussa etsittiin vaikuttavia ja hyviä tekoja tehneitä kerhoja.

Arvioinnissa huomioitiin myös toiminnasta kertova valokuva. Keskeistä kilpailussa on, että lapset oppivat ymmärtämään hyvien tekojensa arvon myös muille. Miltä toisesta ihmisestä tuntuu, on olennainen kysymys.

MAINOS

Valtakunnallisen kilpailun voitti Simon 4H-yhdistyksen kerho ja kolmen kärkeen asettui myös Evijärven 4H -kerho.

– Kilpailun tarkoitus on laajentaa lasten elämänpiiriä ja saada heidät ymmärtämään, että heidän teoillaan on suuri merkitys, niin oman elämän kuin koko lähiyhteisön kannalta, toteaa Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski. Kilpailuun osallistuneista lähes 120 kerhosta peräti kolmannes osallistui kilpailuun ilahduttamalla vanhuksia.

– 4H-liiton nuorisotyön johtajan Marjaana Liukon mielestä Simon 4H-yhdistyksen hyvässä teossa toteutuvat parhaiten kilpailulle asetetut tavoitteet. Siinä on paljon ansiokkaita elementtejä: idea on toimiva, ja sen toteutuksessa on onnistuttu hienolla tavalla.

Kerhot tekivät yhteistyötä, ja mukana oli kaikenikäisiä lapsia ja nuoria. Toiminta sai runsaasti näkyvyyttä eri medioissa paikallisesti ja alueellisesti.

Kolme palkittua kerhoa

Valtakunnallisessa kisassa valittiin kolmen kerhon kärki: Simossa ilahdutettiin ikäihmisiä jakamalla herkkupaketteja yli 70-vuotiaille yksin asuville kuntalaisille.

Toiseksi sijoittui kerho Evijärven 4H-yhdistyksestä. Kolmanneksi sijoittuneella Valkeakoskella lapset tekivät siemenpipareita linnuille ja ottivat toisistaan kuvia äpillä, joka lisää kuvaan eläimen piirteitä.

Evijärvellä voittoisan Hannan 4H -kerhon kerholaiset elävöittivät vanhusten arkea kiinnittämällä askartelemiaan metsäneläimiä palvelutalon metsäseinään.

Hannan 4H-kerho ja Antinrinteen palvelukeskus tekivät aktiivista yhteistyötä koko viime vuoden. Keväällä kerholaiset istuttivat yhdessä vapaaehtoisten eläkeläisten kanssa neljä kasvatuslaatikkoa täyteen hyötykasveja palvelukeskuksen terasseille.

Kesällä 4H-ohjaaja Vilma Saarinen maalasi palvelukeskuksen seinälle suuren maiseman. Maisema on suunniteltu niin, että kerholaiset voivat säännöllisesti käydä täydentämässä sitä askarteluillaan. Syksyllä kerholaiset kävivät kiinnittämässä maisemaan askartelemiaan eläimiä.

Henkilökunta oli tuonut kaikki palvelukeskuksen asukkaat paikalle tutustumaan metsäseinään sekä laulamaan ja juttelemaan lasten kanssa. Kuva kertoo loistavasta ideasta elävöittää palvelukeskuksen ilmettä. Maisemaa voi vaihtaa erilaisilla askarteluilla aina vuodenaikojen mukaan.

Kilpailun voittajakerho palkitaan 500 euron rahapalkinnolla, toiseksi sijoittunut kerho 350 euron ja kolmanneksi sijoittunut 150 euron summalla. Palkinnot lahjoittaa 4H-säätiö.

Vuoden 4H-kerhon valitsi 4H-säätiön ja 4H-liiton edustajista koostuva tuomaristo: Tomi Alakoski, 4H-säätiön asiamies ja Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja, Marjaana Liukko, Suomen 4H-liiton nuorisotyön johtaja ja Virpi Skippari, Suomen 4H-liiton kehityspäällikkö.

Vuoden 4H-kerho -kilpailuun osallistui tänä vuonna yli tuhat lasta ja lähes 120 4H-kerhoa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät