-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Kumppanuusaamiaisen satoa Vimpelissä – Hyviskampanjoissa ja paperitiedotteissa on ideaa

Vimpelissä mietittiin keinoja saada hyvinvointia kuntaan. Yrittäjien, kunnan ja yhdistysten kumppanuusaamiaisella keskustelua alusti Elinvoimaa kuntiin -hankkeen projektipäällikkö Tiina Pelkonen Järvi-Pohjanmaan yrityspalveluista.

– Kunnan rooli tulevaisuudessa on olla kehittäjä ja kumppani. Kunta on alusta, joka mahdollistaa ihmisten osallistumisen asioihin, kuvaili Pelkonen.

MAINOS
Yrittäjiä, kunnan virkailijoita ja yhdistysten vetäjiä keskusteli kehittämisestä.

Talkoolaisia siis tarvitaan edistämään kuntalaisten yhteistä hyvää. Hyvä esimerkki yksittäisen ihmisen ideasta, josta tuli iso tapahtuma, on Alajärven kirppisralli.

Brasiliassa ihmiset tienaavat itselleen bussilippuja siivoamalla slummeja.

– Jos joku tekee julkisia palveluita, hän voisi saada vastinetta, Pelkonen vinkkasi.

Hänellä oli idea yhdistysten ja luokkaretkien rahankeruuseen: hyviskampanjat. Rahankerääjät voisivat lahjoituksia vastaan vaikkapa järjestää kulttuuriohjelmaa kehitysvammaisille tai vanhuksille, käydä tapaamassa heitä, käyttää kaupassa, siivota ja niin edelleen. Sponsoreina olisivat yritykset ja yksityiset ihmiset.

– Myymisestä ei tarvitse jäädä käteen konkreettista. Ja paljonko yhdistys saa esimerkiksi kalenterista kulujen jälkeen?, Pelkonen pohti.

Paikallisen Moms for Kids -yhdistyksen puheenjohtaja Elina Rantalahti kertoi, että Vimpelin Joulusukka -keräys on ollut vuosi vuodelta tuotteliaampi. Viime joulun alla lahjoja saivat yli sata lasta, nuorta ja lapsiperhettä. Vimpeliläiset yritykset ja ihmiset ovat asukaslukuun nähden erityisen avokätisiä.

– Täällä kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Sitä kannattaa hyödyntää kaikessa tekemisessä, Rantalahti kannusti.

Yhdistyksen vaatepankki avautuu lähiaikoina.

Elinkeinovaliokunta vihdoin viimein

Teija Uitto-Kohonen totesi, että Vimpelin Yrittäjiltä on vaadittu sinnikkyyttä, jotta yhteistyö kunnan kanssa etenisi.

– Nyt vihdoin viimein saadaan elinkeinovaliokunta toimimaan. Kyllä kaikkien pitää tehdä tosi paljon työtä, että kumppanuutta syntyy.

Ensimmäinen kokoontuminen kalenterissa on 14.3.

– Elinkeinovaliokunnan tarkoitus on selvittää odotukset: mitä kunta odottaa yrittäjiltä ja yrittäjät kunnalta, vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen kertoi.

Keskustelussa tuli esille selkeän ja toimivan tiedotuskanavan puute. Vt. kunnanjohtaja Seija Kinnusen mukaan yrittäjien suunnitelmissa on hanke, jonka yksi tavoite on tuottaa nettiin samantyyppinen portaali kuin syksyllä avattu Evijärvi-sovellus.

Tekninen johtaja Ville Karjalainen puhui kotikunnassaan Kaustisella kuukausittain jaettavasta paperitiedotteesta, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista, tapahtumista, maaseudun tukien hakuajoista ynnä muusta.

– Kaikki perusasiat löytyvät nelisivuiselta aakolmoselta, ettei niitä tarvitse lähteä erikseen kysymään.
Osittainen paluu paperiaikaan sai osallistujilta kannatusta.

– Nettisivuilta on työn takana etsiä kaikkea, kunnanhallituksen puheenjohtaja Marja-Leena Laakso pohti muistuttaen, ettei kaikilla edes ole nettiä.

Teija Uitto-Kohonen kertoi lapsensa saaneen koulusta tiedotteen hiihtolomaviikon tarjonnasta Vimpelissä.

– Lätkäisin paperin jääkaapin oveen. Siitä näkee asiat konkreettisesti.

Anne Savela

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät