1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Ahti Huvila Oy:n asehylly kasvoi kolmanneksen

Ahti Huvila Oy Soinissa on yksi maamme tunnetuimmista ase- ja eräliikkeistä. Liikkeessä on nyt tehty remonttia ja esimerkiksi asehyllyä on saatu kahdeksan metriä lisää – kaikkiaan hyllyä on nyt 22 metriä ja esillä on yli 200 erilaista asetta.

Kauppiaat Pekka ja Seija Ojajärvi sekä yrityksen kolmatta polvea edustava Olli-Pekka Ojajärvi kertovat, että pääosa valikoimista on metsästysaseita ja joukossa on myös todella speciaaleja yksilöitä.

MAINOS

– Esimerkiksi kotimainen Sakon TRG -rata-ase on sellainen, jonka moni asiakas haluaa ainakin nähdä meille tullessaan, Pekka Ojajärvi kertoo. Aseella on hintaa noin 6000 euroa. Näitä ei asiakkaiden mukaan kuitenkaan lähde yhtä usein kuin kotimaisia kiväärejä, jotka ovat perusaseita jokaisen metsästäjän käytössä.

Tällä hetkellä Ahti Huvila Oy:ssä eletään vuoden rauhallisinta aikaa, mutta kauppaa tehdään silti jatkuvasti niin paikan päällä liikkeessä kuin nettikaupankin puolella. Ovi alkaa käydä sitä taajempaan, mitä lähempänä metsästyskauden alku on.

Asiakkaita saapuu Soiniin niin läheltä kuin kauempaakin Helsingin ja Oulun väliltä. Syynä tähän on se, että vastaavilla valikoimilla olevia asekauppoja ei koko maassa montaa ole ja 1950 perustetulla Ahti Huvila Oy:llä on metsästäjien parissa hyvä maine.

Ahti Huvila Oy:llä pääsee mielimäänsä asetta katsomaan kunnolla ja ostopäätöksen tehdessään sen saa heti mukaan.

Vaikka ovi käy usein Soinissakin, niin nykyisin jo yli puolet kaupasta tehdään netissä. Aseita menee eri puolille Suomea verkkokaupasta ja tarvikkeita eri puolille Eurooppaa.

Asemyynti onnistuu netissäkin, sillä ostoon asiakas tarvitsee samalla tavalla luvan kuin paikan päälle tullessaankin. Aseen hankkimisluvan myöntää poliisi ja siihen tarvitaan todistus harrastuksesta.

Ahti Huvila Oy työllistää viisi henkilöä, yrittäjien lisäksi kaksi ulkopuolista työntekijää.

Soini tunnetaan aseliikkeestään

Vastavalmistuneen remontin innoittamana Ahti Huvila Oy sai vieraakseen kunnanjohtaja Juha Viitasaaren ja JPYP:n yritysneuvoja Pirkko Ylätalon.

– Kun lähdemme omalta alueelta kauemmaksi, niin Soini tunnetaan yhdestä maan parhaista aseliikkeistä, totesi Viitasaari ja kertoi, että vaikka hän vieraili nyt ensimmäistä kertaa liikkeessä virallisissa merkeissä, niin se on ollut hänelle tuttu jo kauan.

– Harrastan ammuntaa ja metsästystä, joten on itsestään selvää, että Ahti Huvila Oy on minulle tuttu yritys, Viitasaari sanoo.

Pirkko Ylätalo toteaa, että Soinissa ja lähiseuduilla ei varmastikaan edes aina ymmärretä, miten poikkeukselliset erikoisliikkeen palvelut Ahti Huvila Oy tarjoaa. Alan harrastajat sen tietävät, mutta eivät aina muut.

Lisäksi yritys mielletään hyvin pitkästi pelkästään aseliikkeeksi, mutta myynnissä on mainiot valikoimat myös ulkoiluasuja ja muuta retkeilyyn liittyvää tuotetta ihan jokaiselle ulkona liikkuvalle.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät