0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Kiinteistömarkkinoilla positiivista pöhinää – Omakodit vahvistaa osaamistaan

Alajärven kiinteistömarkkinoilla positiivista pöhinää, heijastellen alueen yleistä aktiivisuutta ja yritystoiminnan vilkastumista.

Omakodit -kiinteistönvälitystoimisto on täysillä menossa mukana ja palvellakseen entistä paremmin asiakkaitaan, niin asuntojen myyjiä kuin ostajiakin, on välitysliike liittynyt SKVL:ään, eli Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n jäseneksi.

MAINOS

SKVL on vuonna 1946 perustettu yksityisten välitysliikkeiden palvelujärjestö. – SKVL:n jäsenenä saamme uusimmat ja alan parhaat koulutukset ja työkalut, joista hyötyvät eniten asiakkaat, asuntojen ostajat ja myyjät, toteaa kiinteistönvälittäjä LKV Antti Nenonen Omakotien Alajärven toimipisteestä.

Omakodeilla on kolme toimistoa. Niistä yksi on Alajärvellä, toinen Alavudella ja kolmas Ähtärissä. Alavuden toimiston Tuomas Sivula on yrityksessä osakkaana yhdessä Antti Nenosen kanssa ja heidän lisäksi Ähtärissä asuntokauppaa tekee Jere Rajalampi.

SKVL:n jäseneksi Omakodit päätti hakeutua jotta asiakkaille voidaan taata mahdollisimman laadukasta palvelua. SKVL valvoo jäseniään tarkasti ja siihen liittyessään yritys esimerkiksi sitoutuu noudattamaan hyvää välitystapaa sekä kiinteistönvälittäjien eettisiä sääntöjä.

SKVL tarjoaa jäsenilleen kattavat koulutukset, mm. uusimmista lakimuutoksista. Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus hankkia yritykselle laatustandardi ja tämän työstämiseen ollaan myös Omakodeilla ryhtymässä.

Kaikki SKVL:n jäsenyritykset ovat pankeista riippumattomia toimijoita. Omakodeista siivun omistaa Oma Säästöpankki, mutta Nenonen painottaa, että välitystoimiston toiminta on pankeista täysin riippumatonta ja kaikkia asiakkaita palvellaan ilomielin pankkisuhteista riippumatta.

Odotukset korkealla

Viime vuosi oli Omakotien historiassa kaikkien aikojen paras. Kauppamäärät tuplaantuivat Alajärvellä edellisestä vuodesta ja puolitoistakertaistuivat toimiston vilkkaimmasta vuodesta.

– Odotukset ovatkin aika kovat tälle vuodelle, Nenonen myöntää ja sanoo, että tähän on useita eri syitä.
Yksi on se, että Alajärvellä on nyt hyvää pöhinää vähän joka suunnalla. Yritykset palkkaavat lisää väkeä ja investoivat, joten tänne muuttaa uusia asukkaita ja muutkin uskaltavat nyt investoida omistusasuntoon.

Taloustilanteen hyvästä suunnasta kertoo myös se, että viimeisen vuoden aikana Nenonen on myynyt useamman uuden kodin paluumuuttajalle!

Ihmiset ovat huomanneet miten vaivatonta on tehdä kiinteistö- ja asuntokaupat välittäjän kautta. Enää omaa kotia ei lähdetäkään myymään itse, vaan annetaan se välittäjän tehtäväksi.

– Välittäjä tuo asuntokauppaan helppoutta ja luotettavuutta, Nenonen sanoo ja muistuttaa, että nämä syyt käyttää kiinteistönvälittäjää eivät suinkaan ole ainoa lisäarvo, jota sillä saa.

– Tykkään auttaa ja opastaa ostajia monissa kaupantekoon vaikuttavissa asioissa, joita myyjä itse ei ehkä osaisi tai viitsisi tehdä. Neuvon viranomaisasioista, selvittelen remonttien kustannuksia, joskus jopa vien mahdollisen ostajan tutuille yrittäjille, joilla voisi olla työpaikkoja tarjolla.

Usein asuntokaupan esteenä on ostajan vanha asunto. Tällaisessakin tilanteessa välittäjä voi auttaa – laitetaan vanha asunto myyntiin jotta saadaan uusi ostettua!

Uudistuotantoa tulossa

Antti Nenonen ennakoi, että asuntomarkkinoilla ei edelleenkään ole edessä mitään valtavaa ryntäystä, mutta kun kohteen hinta on realistinen niin markkinat ovat varsin hyvät. – Pientä nousua tuntuisi olevan edessä.

Nopeimmin omistajaa tällä hetkellä vaihtavat keskustan osakkeet sekä pienille perheille sopivat ensiasunnot, esimerkiksi paritalon puolikkaat tai isohkot osakkeet ja järkihintaiset pienehköt omakotitalot.

Koska kysyntää on, niin Pihlajarinteen asuntoalueelle on käynnistymässä uusien rivitalojen rakentaminen. Sinne on suunniteltu perhekoon rivitaloasuntoja. Kohde on nyt ennakkomarkkinoinnissa ja varauksia otetaan vastaan.

Yhtenä nousussa olevana asiakasryhmänä Nenonen mainitsee asuntosijoittajat. – Alajärvestä on muodostunut suosittu kohde asuntosijoittajalle. Täällä on pulaa vuokra-asunnoista, eli vuokrahinnat ovat suhteellisen korkeat ja asuntojen hinnat puolestaan melko matalat.

– Usein sijoittamiseen erityisen sopivat kohteet eivät koskaan päädy nettiin saakka myyntiin vaan menevät vanhoille kontakteille. Ole siis yhteydessä heti, jos olet kiinnostunut asuntosijoittamisesta, Nenonen vinkkaa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät