2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Möksyssä reippaillaan yhdessä

Möksyn kyläyhdistys järjestää kuntokävelyiltoja maanantaisin kello 18. Yhteiselle iltareippailulle lähdetään Niskakankaan hallin pihasta Hongontien varrelta.

Helmikuisena iltana matkaanlähtijöitä oli tavanomaiseen tapaan, vaikka pakkasmittari huiteli 13 asteen paikkeilla.

MAINOS

Kelin vuoksi ei yksikään lenkki ole jäänyt väliin sen jälkeen, kun yhteiset lenkit aloitettiin syys-lokakuussa. Ennen lähtöä porukka osaa jo kaipailla vielä puuttuvia normaalisti mukana olevia lenkkeilijöitä.

Iltalenkkien idea sai alkunsa yhteisestä pohdinnasta kuinka tympeä on käydä yksin lenkillä pimeässä eikä oikein uskallakaan. Jälkimmäinen syy kyllä kirvoittaa nopeasti erilaisia mielipiteitä. Kaikki eivät pelkää susia ja karhuja, vaan todetaan, että jos sellainen tulee vastaan niin sitten tulee.

Yhteisellä lenkillä pulistaan kuitenkin kuulemma siihen tapaan, että voi olla että metsäneläimet kyllä mieluummin väistävät.

Siinä se onkin yksi syy, miksi iltalenkille tulee lähdettyä: kuulumisten vaihtaminen. Kyläläisillä ei oikein ole muuta paikkaa missä tavata, joten viikoittaisissa tapaamissa on mukava toimitella ja kertoa kuulumisia.

Ilahduttavaa on huomata, että kävelyilta saa mukaan kaiken ikäistä väkeä. Lapset voisivat tulla mukaan polkupyörilläkin, porukassa mietitään. Nyt heitä on riittänyt mukaan kävelemäänkin.

Pimeillä teillä on kiva kun on seuraa. Usein lenkki suuntautuu Heikinmäentielle, josta kiertämällä tulee neljän kilometrin matka. Kohtaamispaikalle saavutaan ja lähdetään pääasiassa kävellen, joten kotituvan osoitteesta riippuen tulee helposti enemmänkin kilometrejä.

Koska lähes joka paikassa on pimeää, lenkille lähdetään otsalampun valossa heijastinliiveihin pukeutuneina. Pimeys on tosiasia Möksyn kylässä tähän aikaan vuodesta.

Valaistusta löytyy lyhyen matkaa, mutta kyläläisten harmiksi valtatien varressa olevista harvoistakin valoista osa on ollut pitkään pimeinä. Valtatiellä lenkkeilyä kyllä vältellään muutenkin, koska liikenne on runsasta ja tien reunat ovat hyvin jäiset.

Nastalenkkarit ovatkin olleet tänä talvena tarpeen kylän teillä. Porukasta kehutaan, että tiet ovatkin nyt yllättävän hyvässä kunnossa. Tänä talvena on jouduttu soittamaan aura-autoa paikalle usein, ja on havaittu, että tienpito huononee Halla-ahon jälkeen ja paranee taas pitäjän rajalla Kyyjärven puolella.

Matka kulkee joutuisasti ja sitä säestää mukava puheensorina ja pakkasessa narskuva lumi. Lenkillä poiketaan jopa Kyyjärven puolella, kun pieni piikki kunnanrajassa ylttää Heikinmäentien puolelle.

Kesää ehkä jo odotetaan siinä mielessä, että päästään tekemään lenkkejä pitkin metsiä ja reiteille olisi enemmän vaihtoehtoja. Talvelle kaivattaisiin latuja, jotta pääsisi hiihtämäänkin.

Lenkkeilyä jatketaan toistaiseksi ja mukaan pääsee aina kun itse pääsee tulemaan. Mukaan toivotetaan tervetulleiksi myös uudet kävelijät, tielle kuulemma mahtuu!

Kun hieman porukassa yllyttää, pian jo suunnitellaankin kesälle yhteisiä pyöräretkiä. Tuntuukin siltä, että tässä kylässä viihdytään yhdessä.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät