1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Veikkojen naiset taistelivat halli SM- alkuturnauksessa

Lauantaina 24.2. pelattiin naisten B-lohkon Halli SM -alkuturnaus Porissa, jossa jatkopaikasta lopputurnaukseen taistelivat Porin Pesäkarhut, Seinäjoen Maila-Jussit ja Lappajärven Veikot.

Pori niukasti vahvempi 2-0 (3-2, 2-0)

MAINOS

Turnauspäivän avausottelussa Lavettaret saivat vastaansa viime vuoden hallitsevan hallimestarin Porin Pesäkarhut. Otteluun suurena ennakkosuosikkina lähtenyt Pesäkarhut saivat tehdä täyden päivätyön ottelun kääntämiseksi edukseen.

Avausjakson ensimmäisessä vuorossa Lavettarien ongelmaksi muodostui kentällemeno. Minttu Vettenrannan johdolla Pesäkarhut tylsytti järjestään Lavettarien kentällemeno- yritykset ja tästä syytä Lavettarien sisävuorossa ei tilanteilla juhlittu.

Avausjakson avausvuorossa nähtiin yksi juoksu ja se tuli Pesäkarhujen tasoittavalla vuorolla. Susanna Puisto löi vastustamattomasti saumaan 1-0-tilanteeksi.

Toisessa vuorossa Lavettaret pääsivät sisäpelissä paremmin mukaan ja tasoitus nähtiin Roosa Ahon 2-raja puhkaisun myötä. Pori ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan Puisto niittasi toistamiseen sauman puhki tilanteeksi 2-1. Lavettaret ei antanut periksi ja tuli peliin mukaan kolmannessa vuorossa.

Piritta Kärnän välilyönniillä tilanne tasoittu 2-2:een. Johtojuoksuakin päästiin yrittämään, tällä kertaa tuloksetta. Jakson ratkaisu nähtiin 3.tasoittavalla. Pesäkarhut saivat 2-palon aikana rakennettua ajolähdön Emilia Linnalle, joka löi pallon tylysti väliin jakso loppunumeroiksi 3-2.

Toista jaksoa edettiin pitkään 0-0-tilanteessa. Molemmat joukkueet pelasivat vahvaa ulkopeliä ja erityisesti Lavettarien ulkokenttä joutui välillä kovan painostuksen alle. Tästä painostuksesta selvittiin aina 3. vuoroon saakka, jossa Pesäkarhut saivat juonen päästä kiinni.

Susanna Ojaniemen 2-jatke kumuralla ja Susanna Puiston välilyönnillä Pesäkarhut siirtyivät 2-0-johtoon, joka piti lopulta loppuun saakka.

– Pori peli oli meiltä sitkeä esitys. Jouduttiin paljon puolustamaan ulkopelissä, mikä oli kyllä tiedossa jo etukäteen. Pysyttiin otteluun luodussa teemassa ja onnistuttiin räpylän kanssa lähes kiitettävällä tavalla.

– Sisäpelissä meillä oli jaksojen alussa omat hankaluutemme kentällemenojen kanssa. Silti tilastollisesti nihkeään sisäpeliin löytyy hyviä juttuja, missä onnistuimme. Ekalla jaksolla jaksotasapeli oli hyppysissämme, mutta päästettiin menemään. Toisella jaksolla emme saaneet ihan niin hyvin annettua sisäpelin puolesta painetta vastustajalle, summasi ottelua Tero Tuomela.
Roosa Aho palkittiin Veikkojen parhaana pelaajana.

Lavettaret otti jakson Seinäjoelta 1-2(3-2,0-1,0-1)

Lavettarien osalta turnaus jatkui heti ensimmäisen ottelun perään. Toisessa ottelussa vastaan asettui paikallisvastustajaksi luokiteltava Seinäjoen Maila-Jussit. Ottelusta tuli kahden tasaisen joukkueen vääntö, joka kääntyi kotiutuslyönneissä Seinäjoen eduksi.

Avausjaksolla Seinäjoki aloitti sisävuorot. Ensimmäisessä vuorossa Lavettaret nollasi hyvällä ulkopelillään Maila-Jussit. Oma sisävuoro oli turnauksen paras.

Avausjuoksun arkkitehtinä hääri Roosa Aho kotiuttaessaan Tanja Tuomelan. Hetkeä myöhemmin Piritta Kärnä iski Ahon kohtiin ja Karoliina Luoma-aho Emmi Peltolan. Ensimmäisen vuoron jälkeen taululla komeili 3-0-johtonumerot Lavettareille. Toisessa vuorossa Seinäjoki sai viimeisillä lyöjillään rakennettua 3-tilanteen Saara Suomalaiselle, jonka hermopallo riitti 3-1-kavennukseen.

Lavettarien sisävuorossa tuotti kolme nopeaa paloa. Kolmannessa vuorossa Maila-Jussit saivat rakennettua kakkoskärjelle kaksi kotiutusyritystä, joista Suomalainen kavensi juoksulla. Lavettarien hyvin toiminut ulkokenttä esti lisäjuoksu ja jakso Lavettareille 3-2.

Toisella jakso oli Lavettarien osalta hyvin pitkälti Pori-pelin kaltainen. Sisäpelissä oli ongelmia tilanteiden luonnissa ja samoista ongelmista kärsi myös Maila-Jussit. Ottelun toisen jakson ratkaisu nähtiin 3.vuorossa. Täksi kaudeksi Seinäjoelle siirtynyt Aino- Kaisa Mantere puhkaisi 2-tilanteessa 2-puolen juoksun arvosesti ja se riittä tällä kertaa jaksovoittoon.

Ottelun voittaja selvitettiin kotiutuslyöntikilpailussa. Lavetterien osalta kotarista muodostui pannukakku ja Seinäjoki pääsi räpylän kanssa helpolla lyöntien noustessa kopeiksi. Ottelun ratkaisijaksi nousi Mantere, jonka 3-luukku lyönti ratkaisu ottelun.

Lavettarista palkittiin lukkari Emmi Peltola.

– Seinäjokea vastaan saatiin alkuun hieno startti, mikä tuotti lopulta myös jaksovoittoon tarvittavat juoksut. Sitten alkoi tankista loppua bensa, mikä näkyi huolimattomuutena varsinkin mailan varressa.

– Taisteltiin kuitenkin pelin voitosta loppuun saakka ja siitä olen ylpeä. Seinäjokea vastaan voiton ja tappion ero oli tällä kertaa karrikoidusti yhden itä-länsi- tason pelaajan verran. Nämä pelit loivat taas uskoa joukkueeseen. Onnistuttiin monissa asioissa mitä tavoiteltiin ja se on tässä vaiheessa tärkeintä antia, tiivisti Tuomela Seinäjoki- ottelun.

Turnauksen viimeisessä pelissä Pori ja Seinäjoki taistelivat jatkopaikasta maaliskuussa pelattaviin Halli SM-lopputurnaukseen. Ratkaiseva ottelu päättyi ennakkosuosikin Porin Pesäkarhujen voittoon 2-0 (2-0, 8-0). Täten Pori nähdään Tampereella lopputurnauksessa yhdessä Lapuan Virkiän, Jyväskylän Kirittärien ja sarjanousija Hyvinkään Tahkon kanssa ottelemassa Halli SM-mestaruudesta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät