Vuosi 2017 oli Oma Säästöpankin historian paras

Vuosi 2017 oli Oma Säästöpankin historian paras ja sitä se oli myös Alajärvellä. Uusia asiakkaita viime vuoden aikana tuli reilut 300. Kaikkien palveluiden volyymit, eli luottojen, talletusten, rahastojen ja vakuutussäästöjen, ovat reilusti kasvaneet. – Ja vuosi 2018 näyttää aina vaan paremmalta, toteaa palvelupäällikkö Helena Marjomäki.

– Remonttimme valmistui tammikuussa ja helmikuussa pääsimme viettämään avajaisia. Remontti on ollut erittäin onnistunut ja tilojamme kehutaan lähes päivittäin. Loppuvuodesta pankissamme tehtiin asiakastyytyväisyyskysely ja oli mukava lukea sanallisia palautteita missä sanottiin tilojamme onnistuneiksi.

MAINOS

– Samaisessa asiakastyytyväisyyskyselyssä tuli vastaan myös se, kuinka konttorimme henkilökuntaa kehuttiin palvelualttiiksi, iloisiksi ja luotettaviksi. Ja asiakkaat arvostivat henkilökohtaista palveluamme sekä saatavuutta, suorat puhelinnumerot ja sähköpostit todettiin tärkeiksi. Myös sitä arvostettiin, että meillä on kassapalvelut auki joka arkipäivä aina kun pankkikin on auki.

– Olemme halunneet järjestää kaikenlaista kivaa pankkimme toiminta-alueella, yksi erittäin suosittu viime vuonna oli Laskettelupäivä Lakiksella ja aina toukokuussa pidettävä koko perheen onkipäivä niin Lehtimäellä, Vimpelissä kuin Alajärvelläkin innostaa monia. Lisäksi olemme pitäneet tilaisuuksia yrittäjille, vanhuksille, lapsille ja nuorille, oikeastaan kaiken ikäisille.

– Myös erinäisissä tapahtumissa tykkäämme aina olla esillä ja onneksi henkilökuntani haluaa olla aina ilolla mukana näissä. Suuret kiitokset haluan osoittaa Tuire Viinamäelle, Johanna Pohjoisaholle, Eija Uusituvalle ja Päivi Siroselle, ilman heidän panostaan meidän konttori ei saisi iloita taas näin hyvistä tuloksista.

– Myös kiinteistövälittäjä Antti Nenonen, OmaKodit kiinteistövälityksestä on myös aina valmis kanssamme erinäisiin tempauksiin. Heidän toimistonsa löytyy myös tiloistamme.

Volyymit kasvoivat

Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi toteaa kuluneesta vuodesta, että yhä useammat asiakkaat valitsivat OmaSp:n pankkikumppanikseen ja näin volyymit kasvoivat kaikilla keskeisillä osa-alueilla.

– Pankkimme historian parhaaseen tulokseen vaikutti myös IFRS tilinpäätösstandardin muutokset ja sen myötä tehty sijoituksien realisointi. Taseen loppusumma ylitti 2,7 miljardia euroa ja tulos ennen veroja oli 30,4 miljoonaa euroa.

Vuoden 2017 merkittävimpiä tapahtumia olivat muun muassa kaksivuotisen takaussopimuksen allekirjoittaminen Euroopan investointirahaston kanssa ja toimiluvan laajentaminen kiinnitysluottopankkitoimintaan.

– Kaupankäynti pankkimme joukkovelkakirjalainalla alkoi ensimmäistä kertaa Helsingin pörssissä. Standard & Poor’s vahvisti OmaSp:n pitkä- ja lyhytaikaiselle varainhankinnalle luottoluokituksen BBB+/A-2 vakailla näkymillä. Joulukuun alussa meille siirtyivät S-Pankin PK-yritys- sekä maa- ja metsätalousliiketoiminnan asiakkaat.

Pankin viime vuosina toteuttamat rakennejärjestelyt, kustannustehokkuuden lisääminen sekä organisaatiomuutoksen aikaansaamat hyödyt vahvistavat pankin kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta merkittävästi tilikaudella 2018.

– Edellisen vuoden aikana toteutettu liiketoimintakauppa tuo uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen ja vahvistaa pankin korkokatetta, vaikka yleinen korkotaso edelleen pysyy alhaalla.

– Vuoden 2017 aikana pankin tuloksessa korostuivat sijoitustoiminnan kertaerät, joiden vaikutus oli noin 10 miljoonaa euroa. Edellä mainituista kertaluontoisista eristä puhdistetun jatkuvan liiketoiminnan tuloksen arvioidaan edelleen vahvistuvan tilikauden 2018 aikana, Sydänlammi toteaa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version