-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Möttösen koulun nelosluokka liikkuu matkakassaa hymyssä suin!

Möttösen koululla Perhossa 24 nelosluokkalaista on tämän lukuvuoden aikana innostunut liikunnasta ja urheilusta enemmän kuin ikinä ennen.

Nyt monelle lapselle ei enää kelpaa autokyyti kaverille, vaan sinne halutaan kävellä itse. Ja ihan vain siksi, että saisi merkinnän liikuntapassiin!

MAINOS

– Aloitimme syksyllä Liikkuen luokkaretkelle -varainkeruuprojektin, jossa oppilailla on yhdestä kolmeen sponsoria. Sponsorit maksavat jokaisesta oppilaan liikkumasta tunnista yhden euron, kertoo luokanopettaja Anne-Maria Salo.

– Yksi oppilas ei kuitenkaan voi kerätä rahaa enempää kuin euron päivässä, joten enimmillään yhden sponsorin kustannukset ovat 30-31 euroa kuukaudessa. Jos oppilaalla on kolme sponsoria, yhden osuus on tästä vain kympin.

Tavoitteena kampanjassa on lisätä oppilaiden liikkumista ja tavoitella näin myös liikunnan jäämistä osaksi lapsen elämää. – Samalla lyödään kaksi kärpästä yhdelle iskulla, kun kerätään luokkaretkikassaan rahaa sekä kohennetaan luokkahenkeä ja yhdessä tekemisen meininkiä.

Narukerä kietoutuu, eikä kylmä ole yhtään!  Liikkuminen on mukavaa!

Kampanjan on laittanut alulle kuusamolainen liikunnanopettaja Markus Määttä, joka on perustanut konseptinsa ympärille yrityksen. – Olemme saaneet käyttöömme sivustolta hurjat määrät erilaisia treenivideoita ja -suunnitelmia, valmiit sopimuslomakkeet sekä laskutusohjelman. Treenivideot ovat myös oppilaiden sponsoreiden hyödynnettävissä, Salo kertoo.

Perhossa innostuttiin heti

Anne-Maria Salo kertoo, että hän huomasi kampanjan netissä viime syksynä ja innostui ajatuksesta heti. – Yleensä lapset myyvät jotain epäterveellisiä herkkuja luokkaretkeä rahoittaakseen ja useinhan siinä käy niin, että iso osa herkuista ostetaan sinne oppilaan kotiin lasten syötäväksi.

– Olen itse aina tykännyt liikunnasta ja siksi Liikkuen luokkaretkelle -kampanja kuulosti minusta heti hyvälle. Valmistelin asiaa ja syksyn vanhempainillassa kysyin asiaan vanhempien mielipidettä.

Ajatus otettiin hyvin vastaan ja Salo toteaakin, että ilman vanhempien tukea homma ei olisi onnistunutkaan. Iso osa oppilaiden sponsoreista on vanhempien hommaamia, joukossa on paitsi vanhempia itse, myös isovanhempia ja eräitä paikkakunnan yrityksiä.

Lasten liikkumista ovat konkreettisella sopimuksella lähteneet tukemaan Jet-Puu Oy, Rakennustyö A. Humalajoki, Metsäpalvelu Humalajoki, Navettaniemi MTY, Jani Huopana Oy, Veljekset Parkkonen Ay, KK Korjaus & Asennus, Kotipihagolf Oy, Palvelutalo Kotipiha Oy Kannonkoskelta, Perhon Talouskauppa, Pohjansepät Oy, Valonpisara Hevos- ja Elämystoiminta, Rivakka Rakennus J.Manninen Oy, perhon Auto ja Fiksaamo sekä Valmistuli Oy.

Luokassa on vielä muutama oppilas, joilla ei ole omaa sponsoria, joten Anne-Maria Salo toivoo kovasti yhteydenottoja, jos vielä kevätkaudeksi löytyisi joku, joka haluaa tukea oppilaiden liikkumista.

– Olisi tosi hienoa jos kaikille löytyisi oma sponsori, sillä jokainen lapsi luokassa tekee yhtä kovasti työtä asian eteen.

Syksyn kolmen kuukauden aikana luokka kokosi kampanjalla luokkaretkeen jo huikeat 1400 euroa! – Kevät on vielä aikaa ja sitten toukokuussa lähdemme luokkaretkelle, todennäköisesti johonkin liikunnalliseen kohteeseen, Salo lupaa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät