0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Alajärven ja Vimpelin Aputiimi toimii työllisyyden tukena

Alajärven 4H -yhdistyksessä on nyt uutta energiaa, kun Alina Rauhala aloitti yhdistyksen toiminnanjohtajan äitiysloman sijaisena.

Samaan aikaan viime vuoden puolella aloittaneen ja yhdistyksen hallinnoiman Aputiimin toiminta-alue laajeni Vimpeliin ja siinä uutena aloitti työvalmentaja Iina Keisala. Alina toimii projektissa projektipäällikkönä ja työvalmentajana.

MAINOS

Työvalmentajat tavoittaa Alajärven 4H:n tiloista keskustasta maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 9-16 ja keskiviikkoisin kello 12-16 sekä Lehtimäen palvelutoimistosta maanantaisin kello 12-16 ja keskiviikkoisin kello 9-16 ja Vimpelin kunnantalolta tiistaisin kello 9-16. Vimpelissä päivystys aloitettiin helmikuussa.

Muina aikoina työvalmentajia kannattaa tavoitella puhelimitse, Iinaa numerosta 050 502 4666 ja Alinaa 044 297 4606.

Alina Rauhala asuu Lapualla ja on ammatiltaan sosionomi sekä maalausalan artesaani. Aiempaa työkokemusta hänellä on niin lastensuojelusta kuin kaupan alaltakin.

Alajärveläinen, Soinista kotoisin oleva Iina Keisala taas toimi ennen Aputiimiä lähes viisi vuotta etsivänä nuorisotyöntekijänä Lappajärvellä ja Evijärvellä. Etsivänä työskennellessä työllisyyskuviot ja työhönvalmennus tulivat hänelle hyvin tutuiksi.

Aputiimin tavoitteena on löytää niin nuorille kuin aikuisillekin työnhakijoille joko palkkatyötä, työllistymisen väylä tai opiskelupaikka työvalmennuksen avulla.

Aputiimi kartoittaa ja kehittää monipuolisia työllistymisen ja opiskelumahdollisuuksien polkuja yhteistyössä paikallisten yrittäjien, TE-toimiston, Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan sekä oppilaitosten kanssa paikallisten tarpeiden mukaan.

Aputiimi etsii yhdessä asiakkaan kanssa yhdessä työ- ja työkokeilupaikkoja muun muassa paikallisten yrittäjien, yhdistysten, seurojen, palvelu- ja hoivakotien, yksityisten ihmisten, varhaiskasvatuksen ja koulujen kautta.

Asiakkaat ohjautuvat Aputiimiin TE-toimiston kautta. Toimintaan on saatu työllisyyspoliittista avustusta Etelä-Pohjanmaan TE-toimistolta ja se kestää syksyyn 2019 saakka.

Tällä hetkellä asiakaskontakteja on noin 20 ja tavoitteena on tavoittaa noin 60 uutta asiakasta tänä vuonna.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät