2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

XXVIII Seurat Alaviitalan tapaan Nelimarkka-museossa

Perinteiset Seurat Alaviitalan tapaan järjestetään huomenna sunnuntaina 11.3. Nelimarkka-museossa Alajärvellä.

Eero Nelimarkan vaimo Saima (o.s. Alaviitala) oli miehensä tavoin lähtöisin uskonnollisesta kodista.

MAINOS

Nelimarkka-museon naistoimikunnan ideoima tapahtuma pohjautuu Saiman kotipaikassa, Härmän Alaviitalan talossa järjestettyihin seuroihin ja kunnioittaa Eero Nelimarkan perheen vahvaa uskonnollisuutta.

Nelimarkka näki elämänuransa myös jumalan lahjana: ”Jolla on kauneuden tajunta, hänelle on Jumala sen lahjana jakanut edelleen muille annettavaksi.” Eero Nelimarkka myös koki, että taide kuuluu kaikille, josta syystä hän perusti museon maaseudulle Alajärvelle.

Tilaisuus alkaa nisukahveilla kello 13.30 ja jatkuu puhujien sekä Siionin virsien parissa kello 14. Tilaisuudessa kerätään kolehti lähetystyön hyväksi professori Eero Nelimarkan hattuun.

Puhujina seuroissa ovat Herättäjä-Yhdistyksen Pohjoisen alueen, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun aluesihteeri Urpo Karjalainen sekä Herättäjä-Yhdistyksen Etelä-Pohjanmaan alueyhteyshenkilö Lilja Lindholm.

Seuroihin on vapaa pääsy ja niiden yhteydessä voi ilmaiseksi myös tutustua Nelimarkka-museon ”Helmiä ja harvinaisuuksia” sekä ”Mestarit yhdessä” -näyttelyihin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät