Honka hurjasteli Vimpelissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Naisten Korisliigassa pudotuspeleihin tiensä selvittäneet Vimpelin Veto ja Espoon Honka kohtasivat kuluvalla kaudella kolmannen kerran. Liikuntahallin kotiottelussaan Veto onnistui saamaan kasaan 35 pistettä Hongan naulatessa tulostaululle 78 pistettä. Jaksoluvut kirjattiin lukemin 11–12, 7–25, 8–22 ja 9–19. Veto oli valmistautunut otteluun tavalliseen tapaan ja taisteli kentällä.

Levypallot kirjattiin Hongalle 43–49.

MAINOS

Avauskymmenminuuttisella Veto oli hyvin pelin juonessa ja rytmissä mukana. Erän valopilkkuihin kuului takamies Taru Timon onnistunut kolmen pisteen heitto. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui toinen erä, jossa piste-ero lähti repeämään toden teolla. Honka lähti monta kertaa nopeisiin hyökkäyksiin vetolaisille ja ottelun 256 katsojalle tutun Wilesia ”Lele” Hardyn kautta: Vetoa kaksi kautta edustanut Hardy pussitti lopulta 11 pistettä, rouhi 18 levypalloa ja antoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

Kotijoukkueesta parhaana palkittiin takamies Anni Kujala, joka teki kotijoukkueesta eniten pisteitä – kahdeksan. Vedolta puuttuivat avausviisikon takamies Noora Järvikangas ja sentteri Jennifer Mathurin loukkaantumisten takia sekä takamies Tuulia Timo, joka pelasi samaan aikaan BC Nokian väreissä ykkösdivisioonan pudotuspeliä.

Vedon päävalmentaja Jarkko Havu totesi ottelun jälkeen, että Järvikangas ja Mathurin saadaan nopeasti pelikuntoon: molemmat ovat joukkueen vahvuudessa viimeistään tiistaina, jolloin Veto aloittaa puolivälierätaipaleensa. Runkosarjan päätösotteluun Veto matkaa lauantaina sarjaa hallinneen ja runkosarjan voiton hyvissä ajoin varmistaneen Lappeenrannan Catzin vieraaksi.

Havu huomioi Vedon kotimaisten pelaajien esittäneen ottelussa hyvää yritystä ja taistelua.
– Saimme peliminuutteja niille pelaajille, jotka ovat pelanneet vähemmän aikaisemmissa otteluissa.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliLehtimäellä yrittäjät tempaisevat yhteisen tapahtumapäivän merkeissä
Seuraava artikkeliJuurta jaksain nähtynä kertoo Marjatan tarinan