0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Vuoden 2017 liikuntateko-palkinto Kyyjärvellä Aumaselle

Kyyjärven kunnan sivistyslautakunta palkitsi Vuoden 2017 liikuntateosta Ari Aumasen.

Perusteluina valinnalle oli, että Metsolan eräkämpälle tehdyt ladut Kumpulassa edistävät kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia. Ladut ovat olleet erinomaisessa kunnossa hiihtää. Kumpulan Kyläseuran latumestari toimiva Ari Aumanen on tehnyt pyyteetöntä työtä latujen eteen.

MAINOS

Ladut kulkevat Kumpulan maastossa ja latureitille pääsee lähtemään useammasta kohdasta. Pisimmillään yhdensuuntainen matka eräkämpälle on 11 kilometriä. Alkujaan laduista Kumpulassa pitivät huolta Eino Ahola ja Eero Lähdemäki.

Metsolan kämppä on alun perin rakennettu metsätyömiehille joskus 1930 – 40 luvun vaihteessa. Myöhemmin 1970 luvun lopulla eräkämppä kunnostettiin. Siitä lähtien Kumpulan Kyläseura on vuosittain helmikuussa järjestänyt odotetun hiihtotapahtuman, Metsolahiihdon.

Metsolahiihto tapahtuman yhteydessä kämpälle hiihtäneet ovat saaneet nauttia Kyläseuran keittämästä kahvista, makkarasta sekä munkeista pientä korvausta vastaan. Perinteisiin kuuluu myös seurakunnan järjestämä kämppähartaus. Tänä vuonna tapahtuma keräsi yli 60 hiihtäjää.

Talvikauden aikana Metsolan kämpällä olevaan kirjaan on kirjattu yli sata käyntikertaa. Lapin Sormi–eräreitti kulkee myös samaisen kämpän ohi ja vuosittain reppumatkailijoitakin siellä käy.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät