-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Metalliala etsii tekijöitä Kuortaneella

Kuortaneella on pitkään ollut huutava pula metallialan tekijöistä, johon alueen yritykset päättivät viimein löytää helpotusta yhdessä.

Kuortaneen kunnan, ELY-keskuksen sekä alueen TE-toimiston avustuksella Kuortaneen teollisuuspalvelut, Manor Oy, Karjalan paja sekä JL-Metals päättivätkin järjestää tekijöiden löytämiseksi yhteisrekrytoinnin.

MAINOS

– Alun perin ajatus lähti siitä, että eiköhän tämä ole kaikkien meidän kuortanelaisten metallialan yritysten ongelma, niin päätettiin kokeilla tällaista yhteisrekryä ja koulutusta, kertoo Kutepa Groupin toimitusjohtaja Juha Kattelus.

Yritykset etsivät yhteisrekryn kautta niin metallialasta kiinnostuneita alan vaihtajia, opiskelunsa päättäviä kuin jo valmiita tekijöitä. Tekijöiden koulutuksesta yrityksiin vastaa Jamin Palvelut Oy. Katteluksen mukaan alalla pääsee pitkälle, kunhan vain tahtoa löytyy.

– Olen aina sanonut, että jos ihmisellä on halua, niin kaikista kyllä hitsareita saadaan tehtyä.

RekryKoulutuksen tavoitteena on yrityksen tarpeisiin keskittyvä koulutus, jonka avulla koulutetaan ammattitaitoisia työntekijöitä yritysten palvelukseen. Tavoitteena on myös, että koulutuksen hyväksyttävästi suorittaneet henkilöt työllistyvät mukana olevien yritysten palvelukseen.

Metallialalla ei työt tällä hetkellä lopu ja ala kaipaa jatkuvasti lisää työvoimaa. Myös Kuortaneella metallialan yrityksillä on jatkuva pula työntekijöistä. Alueen yritykset toivovat alasta kiinnostuneita rohkeasti mukaan metallialalle rekrykoulutuksen kautta tai kysymään töitä suoraan yrityksistä.

Rekrykoulutukseen infotilaisuus on maanantaina 19.3. kello 12 Kauppakeskus Kuurnassa. Haku päättyy 25.3. ja koulutus alkaa 9.4.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät