Koulujen lakkautuksia ei esitetä Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven sivistystoimen toiminta- ja toimitilaverkkoratkaisuja on pohdittu sivistyslautakunnassa ja nyt kaupunginhallituksessa. Ison huomion asiassa on saanut sen pohtiminen, missä tilanteessa luottamushenkilö on jäävi päättämään kouluverkkoratkaisuista.

Sivistyslautakunta esitti itse asiasta kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että sivistystoimen ja varhaiskasvatuksen hallinto sekä vapaa-aikatoimen henkilöstöä sijoitetaan Alajärven kaupungin omistamiin Hoiskon toimistotiloihin.

MAINOS

Etsivä nuorisotyön ja perustettavan Ohjaamo-toiminnan järjestämiseen vuokrataan tilat.

Toisena asiana lautakunta esitti, että läntisellä alueella Ylikylän koulu lakkautetaan 1.8.2019 alkaen ja oppilaiden lähikouluksi osoitetaan Paavolan koulu ja tarvittaessa Alakylän ja Myllykankaan koulut.
Samassa yhteydessä vuokrataan siirrettävät tilapäiset opetustilat Paavolan koulun alueelle 2019-2023 väliselle ajalle.

Kolmantena asiana esitys oli, että itäisellä alueella Luoma-ahon koulu lakkaa 1.8.2019 alkaen ja oppilaiden lähikouluksi osoitetaan Hoiskon koulu. Uusikylän koulu lakkaa 1.8.2021 alkaen ja oppilaiden lähikouluksi osoitetaan Hoiskon koulu.

Kaupunginhallituksessa Jukka Joensuu esitti Marjo Vistiahon kannattamana asian käsittelyn siirtämistä ja palauttamista sivistyslautakuntaan uuteen valmisteluun. Äänin 5-4 kaupunginhallitus päätti jatkaa asian käsittelyä.

Esko Rintamäki esitti Joensuun ja Vistiahon kannattamana, että kaupunginhallitus hyväksyy hallinnon ja henkilöstön sijoittamisen Hoiskon toimistotiloihin sekä tilojen vuokraamisen etsiville ja Ohjaamolle, mutta hylkää kaikki esitykset koulujen lakkauttamisista.

Äänestyksessä Rintamäen esitys voitti äänin 5 (Rintamäki, Joensuu, Vistiaho, Paavola ja Kalliomaa) – 4 (Hänninen, Kujala, Matokangas ja Ojanperä).

MAINOS
Edellinen artikkeliHallintojohtajan valinta jatkuu Alajärvellä
Seuraava artikkeliVuorenpeikko 2018 -leirillä nautittiin talvisesta luonnosta