-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Vauhtikisat Lakiksella

Vimpelin Lakiksella kisattiin hyvissä olosuhteissa super-g:n piirinmestaruuksista. Järjestävän seuran eli Lakis-Sportin nuoret laskijat napsivat neljä mitalia. Lakiksen rinteillä kelloa vastaan taisteli 45 eri-ikäistä alpinistia kymmenessä eri sarjassa.

Super-g eli supersuurpujottelu on suurpujottelun ja syöksylaskun välimuoto. Lakiksen kisoissa vimpeliläislaskijoita edustaneet Toni Jukkala ja Patrick Itäniemi kuvailevat super-g:tä vauhdikkaaksi lajiksi, joka vaatii tasapainoa.

MAINOS

– Pitää olla myös oikea laskuasento, täydentää Joonas Jukkala.

Kahdeksanvuotias Joona sijoittui kymmenvuotiaiden poikien sarjassa viidenneksi. Velipoika, 11-vuotias Toni oli niin ikään viides 12-vuotiaissa pojissa. 14-vuotiaissa pojissa laskenut Patrick diskattiin avauslaskusaan.

Kotirinne toi kolmikon mukaan pientä etua Vimpelistä oleville laskijoille.

– Kotirinteessä tiedetään, mistä saadaan vauhtia, Toni Jukkala miettii.

Piirinmestaruuskisapäivän rinne oli hidas. Patrick Itäniemi kertoi vauhdin loppuneen keskellä rinnettä. Tonillakin olivat sukset tökkineet.

Lakis-Sportin tytöt Nelly Hänninen, Venla Himmelä ja Heta Himmelä nappasivat kolmoisvoiton 12-vuotiaiden sarjassa. Julia Norrena saavutti puolestaan pronssia 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät