-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Lähde seikkailulle Merenkurkun saaristoon ja Stundarsiin

Ainutlaatuinen keväinen Merenkurkun saaristo ja Stundarsin käsityöläiskylä ovat opintomatkan kohteena sunnuntaina 15.4. Tule mukaan tutustumaan!

Linja-auton kyytiin voi hypätä Alajärveltä, Lapualta, Kauhavalta tai Ylihärmästä ja sitten matkaa jatketaan yhdessä Raippaluodon sillan yli Björköbyn kylään. Ensimmäisenä kohteena on Bodvattnetin luontopolku, joka on noin neljän kilometrin mittainen ympyräreitti maankohoamisrannoilla.

MAINOS

Reitin varrella on muun muassa Saltkaret-näkötorni, josta aukeavat upeat näköalat. Luontopolku on osa Unescon maailmanperintökohdetta. Reitti kierretään maailmanperintökohteisiin erikoistuneen oppaan Vesa Heinosen johdolla.

Opintomatkan toisena kohteena on Stundarsin käsityöläiskylä. Stundars on yksi Suomen suurimmista ulkoilmamuseoista, elävä museo, pohjalainen käsityöläiskylä ja koko perheen mieluisa käyntikohde.

Mökit sisustuksineen kuvaavat 1800–1900-lukujen vaihteen maaseudun elämää talonpoikien, käsityöläisten ja tilattoman väestön näkökulmasta. Historiaa elävöitetään aikamatkoilla, tapahtumilla sekä aidoilla esineillä ja rakennuksilla. Stundarsiin tutustutaan yhdessä draamallisen opastuksen johdattamana.

Matkan hinta on 30 euroa, joka sisältää matkaohjelman opastuksineen ja sisäänpääsyineen, bussikuljetuksen ja iltapäiväkahvit. Aamukahvit ja lounas ovat omakustanteisia.

Opintomatkan järjestää Järvilakeuden kansalaisopiston hallinnoima Paikallistuntijat-hanke. Hanke on Leader Aisaparin rahoittama ja hankkeen toiminta-aluetta on koko Aisaparin alue.

Paikallistuntija-hanke rakentaa paikallistuntijoiden verkostoa, joka on hyödynnettävissä yrityksissä, tapahtumissa, ryhmien opastuksissa ja muissa tilanteissa, joissa halutaan jakaa tietoa alueen luonnosta, nähtävyyksistä ja historiasta.

Opintomatkalle ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Lisätiedot ja ilmoittautumiset marjo.vistiaho@seamk.fi tai 040 830 2127.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät