Laneissa yön yli

Mainos[adrotate banner="3"]

Lappajärven nuorisotiloihin viritettiin pelikonsoli, televisio, tietokone ja nettiyhteys poikineen lauantaina iltakuuden maissa.

Nuorisotiloissa järjestettiin lanit eli lähiverkkotapahtuma, johon osallistui 16 nuorta, iältään 13–16 vuotta.

MAINOS

Tapahtuman järjestäjänä toimi Lappajärven 4H-yhdistys, joka järjesti vastaavanlaisen tapahtuman myös viime marraskuussa lasten ja nuorten toimintaviikkojen aikaan.

Laneissa pelattiin osallistujien mukanaan tuomia pelejä. Peleistä riippuen niitä voi pelata yksin tai vaikka neljistään. Kaveriltakin pelin saattoi lainata. Laneihin osallistujien suosiossa näytti olevan Fortnite-niminen peli, jota myös 13-vuotias Matti Tenhunen pelasi.

– Pelissä sata pelaajaa laskeutuu saarelle. Pelaajat tekevät erilaisia tehtäviä. Se, joka jää viimeiseksi saarelle, on voittaja, valottaa Matti.
– Fortnite on mielenkiintoinen ja haastava.

Se on aika pinnalla eli suosikkipelien joukossa, komppaa 14-vuotias Anttu Lampinen, jonka pelivalikoimaan laneissa kuuluivat Battlefield I ja Call of Duty World War II.

Fortnite on pelaajien suosiossa.

Matti ja Anttu kertovat pelaavansa selviytymis- ja sotapelejä laidasta laitaan.

Peleistä saadaan tietoa netistä tai kavereilta. Laneissa kaverukset pelasivat PlayStation 4 -pelikonsoleilla.

Matti Tenhunen liputtaa PlayStation 4:n nimeen.

Nuorten asialla

Lanit alkoivat lauantaina iltakuudelta ja päättyivät sunnuntaina aamukymmeneltä.

Etukäteen oli sovittu, että kahdesta kuuteen on leporauha: pelailla sai läpi yön, mutta osallistujille annettiin mahdollisuus myös nukkumiseen.

Kaupassa ja grillillä sai käydä, mutta kaupan sulkemisajan jälkeen ei tapahtumaan osallistujilla ollut kylälle asiaa. Pelaajilla oli mukana omia eväitä. 4H-yhdistys tarjosi pitsaa ja herkkuja.

Lappajärven 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tanja Näätäsen mielestä on mukavaa, että nuorilta itseltään tulee ideoita tapahtumien järjestämisestä.

– On mahtavaa olla se taho, jota lähestytään, kun halutaan järjestää jokin tapahtuma. Lappajärvellä ei ole nuorisotyöntekijää, joten nuoret tietävät tulla 4H:n juttusille.

Nea Keskinen oli ainoa laneihin osallistunut tyttö. Ylipäässä asuva 15-vuotias Nea kertoo pelanneensa melkein aina.

Laneissa voi pelata yksin tai kavereiden kanssa.

– Isoveljeni pelasivat. Olen pelannut siitä saakka, kun sain ohjaimen käteeni. Tykkään sellaisista peleistä, joissa on stoori. Arvostan pelien äänimaailmaa ja grafiikkaa, jotka tekevät pelistä paremman.

Nea kertoo, ettei tiedä Lappajärveltä kovin monta tyttöä, jotka pelaisivat tietokonepelejä.

Nea Keskinen oli Lappajärven lanien ainoa tyttöpelaaja.

Anttu Lampinen kertoi sunnuntaina lanien sujuneen hyvin. Hän kertoi pelanneensa aamuyhdeksään saakka – välillä kavereiden kanssa ja välillä yksin.

– Tunnelma oli koko ajan hyvä. Meininki rauhoittui, kun jotkut menivät nukkumaan. Osallistun varmasti uudestaan laneihin, jos sellaiset järjestetään

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliPiia Rajala hoitaa ihmistä äänten värähtelyllä
Seuraava artikkeliUhraa hetki aikaa kodin sähköistykselle