1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Uhraa hetki aikaa kodin sähköistykselle

Useimmille meistä kodin lattialla lojuvat jatkojohdot, reistailevat valokytkimet, rikkinäiset pistorasiat ja pimeät nurkat ovat turhankin tuttuja. Mitä tehdä asialle?

Tee-se-itse periaate ei päde sähköasennuksiin; maallikon tekemät viritelmät ovat paitsi laittomia myös hengenvaarallisia. Perheen ja kodin turvallisuudesta kannattaakin huolehtia antamalla sähköasennukset ammattilaisen tehtäväksi.

MAINOS
Sähköasennukset kuuluu ammattilaisen tehtäväksi. Kuva: STUL.

Samalla kannattaa uhrata hetki ajattelemalla korjaamisen lisäksi kokonaisuutta – miten parantaa kodin toimivuutta ja viihtyisyyttä sähköistyksellä.

Sähkömies ideoi ja suunnittelee

Kun korjauksista, remontista tai rakentamisesta on päätetty, kannattaa kutsua sähköurakoitsija käymään. Keskustelun ja ideoinnin pohjalta hän tekee sähkösuunnitelman, joka kertoo mitä asennetaan ja mihin kohtaan.

Tässä viisi vinkkiä

1. Teetä sähkösuunnitelma heti kun rakennus- tai remonttiprojektiin on päätetty ryhtyä. Vältyt jatkossa turhilta muutoksilta ja viivästyksiltä.

2. Kartoita sähkön käyttötarpeet jokaisen perheenjäsenen näkökulmasta, näin tiedät missä ja millaiseen käyttöön sähköä kodissa tarvitaan.

3. Valitse sähkömiehen kanssa energiatehokkaat, tämän päivän tekniikkaa edustavat sähköistysratkaisut. Parannat kotisi toimivuutta ja nostat sen arvoa.

4. Hyvä suunnittelu ja sen mukaisesti toteutetut ratkaisut säästävät myös käyttökustannuksissa.

5. Käytä aina asianmukaiset oikeudet omaavaa sähköistysalan ammattilaista ja tee kirjallinen sopimus työstä. Jätä tarvikehankinta ammattilaisen tehtäväksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät