1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Korumies Arvi toteutti unelmansa

Korumies Arvina paremmin tunnettu 12-vuotias yrittäjä ja hevosharrastaja Arvi Martikainen vieraili Alajärven yläkoululla yhdessä valmentajansa Juuso Hämeenniemen kanssa. Mukana oli myös Arvin Taija-äiti.

Arvi kertoi yläkoululaisille rohkeudesta, uskalluksesta ja syvästä uskosta omaan unelmaan. Suomen nuorin yrittäjä kertoi myös koruyrityksensä syntyvaiheista.

MAINOS

Lumimiehestä Korumieheksi

Arvi kiinnostui hevosurheilusta ja erityisesti esteratsastuksesta. Laji tuntui heti omalta ja Arvi pyysi omaa hevosta äidiltään, joka kannusti tienaamaan rahaa hevosen ostoa varten. Arvi lähtikin innoissaan lumitöihin. Parin viikon kuluttua tienestejä laskiessaan hän huomasi, että jotain muutakin on keksittävä, sillä lumet ehtivät sulaa ennen kuin rahat hevoseen on tienattu.

Arvin äiti ja pikkusisko tekivät helmistä koruja. Arvi sai ajatuksen, että näitähän voisi tehdä enemmänkin ja laittaa myyntiin. Arvi pyysi äidiltään lainaa helmien ostoon. Laina järjestyi ja Arvi alkoi suunnitella ja valmistaa omia koruja. Korut tekivät hyvin kauppansa ja jonkin ajan kuluttua rahat omaan hevoseen olivat koossa. Nyt Arvilla on omilla rahoilla ostettu oma hevonen – ja laina äidille maksettu.

Älä ole kiusaaja

Arvilla oli matkassaan rahankeruun lisäksi myös toisenlaisia haasteita. Hevosten kanssa touhuilu aiheutti kiusaamista niin koulussa kuin hevostallellakin, sillä talleilla ei ole totuttu näkemään poikia. Arvi kertoi koululaisille, ettei kiusaajan rooliin kannata lähteä mukaan. Tärkeää on saada kiusaaminen heti loppumaan, siksi siitä kannattaa kertoa. – Kiusaamisesta voi jäädä kauaskantoiset arvet, Arvi muistutti.

Arvi on esimerkki uskalluksesta: pitää olla rohkea ja kokeilla juuri sitä, mistä itse pitää. Eikä koskaan pidä antaa periksi, vaan toteuttaa omat unelmat.

Tanja Kyrönlahti

Muokattu 27.3.2018 klo 11.14

Arvin haaveena on isona olla kilparatsastaja ja eläinlääkäri.

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät