-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Mielinauha-keräys käynnistyy: Suomen Mielenterveysseura ja pop-tähti Alma tuovat Green Ribbonin Suomeen

Vihreän tietoisuusnauhan eli mielinauhan myynnillä kerätään varoja mielenterveystyöhön ja halutaan vähentää mielenterveyteen edelleen liittyvää stigmaa. Pop-tähti Alman sanoma mielinauhassa viestii: ”Olet tärkeä!”. Mielinauha-keräys käynnistyy 30.3.

– Kun sain kuulla, että vihreää Mielinauhaa suunnitellaan tuotavaksi Suomeen, olin tosi innoissani. Lontoossa olin jossain kassalla nähnyt Green Ribbonin ja ihmetellyt, että miksi sitä ei myydä Suomessa. Kun täällä on vielä niin paljon mielenterveyteen liittyviä ongelmia. Mutta nyt se on täällä. Jee!, Alma iloitsee.

MAINOS
Vihreä tietoisuusnauha, eli mielinauha.

Ennen itsenäisyyspäivän juhlia 2017 Alma toivoi julkisuudessa, että voisi olla artistina mukana edesauttamassa tärkeiksi kokemiaan asioita.

– Alma toivoi, että mielenterveys saisi aiheena entistä enemmän huomioita. Otimme häneen heti yhteyttä ja pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen kampanjayhteistyöstä.

– Yhteiskunnassamme on kova tarve matalan kynnyksen kriisiavulle: esimerkiksi Nuorten Sekasin-chatin tulevaisuus on vielä avoin, kertoo Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

– Mielenterveysongelmien yleisyys Suomessa kertoo myös, että niin lasten ja nuorten, työikäisten kuin ikääntyneidenkin mielenterveyden hyväksi on tehtävä paljon työtä.

– Joka toinen meistä kokee elämänsä aikana mielenterveyden häiriöitä. Masennukseen sairastuu joka viides. Keräyksen sanomaa tarvitaan myös lisäämään voimavaralähtöistä mielenterveyspuhetta.

Olet tärkeä

Alma valitsi ja kirjoitti käsin mielinauhan viestin: ”Olet tärkeä.”

– Mun viesti on: ”Olet tärkeä ja sä oot tosi hyvä just sellaisena kuin oot! ”, koska mun mielestä koko elämän A ja O on tuntea itsensä tärkeäksi. Silloin ymmärrät myös sen, että sulla on omana itsenä oikeus toisten ihmisten tukeen, silloin kun on vaikeeta, Alma selvittää.

Suomen Mielenterveysseuran Mielinauha-keräyksellä kerätään varoja mielenterveyden edistämiseen ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseen. Keräyksen tarkoitus on myös lisätä voimaannuttavaa puhetta mielenterveydestä sekä vähentää mielenterveyteen liittyvää stigmaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät