Alajärven Kenkä on ottanut paikkansa paikkakunnan palveluverkostossa

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvelle perustettiin vuosi sitten, pitkän tauon jälkeen odotettu ja toivottu kenkäkauppa, Alajärven Kenkä.

Kauppias Lauri Joensuu katsoi tuolloin, että asiakkaiden huutoon on vastattava, mutta liikkeelle lähdettiin maltillisin odotuksin. Ensimmäinen toimintavuosi on kuitenkin osoittanut, että Alajärvellä oli todellista tarvetta kenkäkaupalle.

MAINOS

– Vuosi on ollut yllätys sikäli, että meidät on otettu vastaan jopa odotettua paremmin, Lauri summaa kulunutta vuotta. – Uuden opettelemista tämä vuosi on tietenkin ollut, olemme oppineet näkemään millaisia jalkineita täällä halutaan ja nähneet, mikä taas ei kiinnosta.

Ennakkoonkin uskottiin, että naisten kengät ovat myyvin artikkeli, mutta sitä ei arvattu miten suuri osuus myynnistä loppujen lopuksi tulisi juuri naisten jalkineista. Lasten kenkien myynti ei sen sijaan ole ollut aivan toivottua ja myös miehet tuntuvat ostavan kenkiä varsin harvakseltaan.

– Lasten kenkiä pidämme kuitenkin tarjolla jatkossakin pienissä määrin ja miesten kengät luonnollisesti kuuluvat valikoimiin aina, Lauri sanoo.

Yllättäen hittiartikkeliksi nousivat myös naisten muodikkaat ja laadukkaat käsilaukut. Alunalkaen laukkuja otettiin myymälään lähinnä somistusmielessä, mutta kun asiakkaat kilvan ostivat nämä ”somisteet”, oli laukkuja hankittava ihan ajatuksen kanssa enemmänkin.

Tällä hetkellä muotilaukkuja ja myös kivoja lompakoita naisille löytyykin useammalta merkiltä.

– Laukut myös sopivat hyvin kenkäkauppaan, Lauri toteaa ja kertoo miettineensä tarjonnan laajentamista myös laadukkaisiin matkalaukkuihin. – Ensi talveksi tulemme ottamaan myyntiin myös nahkaista talvihansikasta.

Liikkeessä on laaja työ- ja terveysjalkineiden valikoima ja niiden menekki onkin ollut kiitettävää. Tarjolla on myös oma, helposti puettava mallisto vanhuksille ja hoivakotiasukkaille.

Ensimmäistä synttärijuhlaa Alajärven Kengässä vietetään tulevana perjantaina 6.4. kello 10-17. Tuolloin paikalla on mm. Sievin kenkätehtaan edustaja, joka mm. tuo paikalle erän huippuhalpoja, kakkoslaatuisia Sievin jalkineita!

Paikalle saapuu myös työ-, terveys- ja vapaa-ajan jalkineita valmistavan A´rcopedicon edustaja, jolla on mukanaan myös sellaisia malleja, joita ei normaalisti Alajärven Kengästä löydy!

Synttäreillä myydään edullisesti pois vielä talven loppuja ja samalla kevään mallistot ovat jo nähtävillä. Asiakkaille on tarjolla myös munkkikahvit, joten kannattaa poiketa paikalle perjantaina!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJari Niva ja Pentti Hiltunen mukana hengellisissä tilaisuuksissa
Seuraava artikkeliTuottoisia karjoja löytyy kautta seutukunnan