-1.5 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Alajärven kirjaston kahdelle hankkeelle rahoitus

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt kehittämisavustuksia 695500 euroa 52 hankkeelle. Avustuksia saivat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan maakuntien yleiset kirjastot.

Alueemme kirjastoista avustusta saa Alajärvi peräti kahdella eri hankkeella, joista Lukuiloa! -hanke saa 5000 euroa ja Lukutaitoa yhteistyöllä -hanke 6000 euroa.

MAINOS

Aluehallintovirasto myönsi avustusta monipuolisesti kirjastojen toimintaa kehittäville hankkeille.

Valtionavustusta kirjastojen paikalliseen ja alueelliseen kehittämistoimintaan oli haettavissa seuraaviin teemoihin, kuten monipuoliset lukutaidot, aktiivinen kansalaisuus, demokratia ja sananvapaus, elinikäinen oppiminen sekä laatu, vaikuttavuus ja innovaatiot.

Aluehallintoviraston tiedotteessa todetaan, että kirjastoilla on merkitystä lukutaitojen ja tunneviisauden kehittymiseen.

Kirjasto voi myös osaltaan kohentaa elämän laatua ja se onkin tavoitteena monessa nyt tuetussa hankkeessa. Lukuintoa edistetään kirjallisuusdiplomin ja pelin keinoin Etelä-Pohjanmaan Eepos-kirjastoissa. Eepoksen lukudiplomi sai 67000 ja Vieläkin parempi Eepos 56000 euroa.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät