0.2 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Vielä kerran kunnan palvelukseen

Vimpelin kunnassa kesäkuun loppuun saakka määräaikaisena kulttuuriohjaajana työskentelevä Soile Kautiainen-Hietala on palannut itselleen tuttuun työympäristöön Vimpelin kunnanvirastolle.

Alajärvellä Työn iloa -työllisyysprojekteja aiemmin kymmenen vuoden ajan vetänyt Kautiainen-Hietala on valmistellut alkuvuodesta lähtien Vimpelin kunnan vierailua Helsinkiin. Kutsun on esittänyt Helsingin Eteläpohjalaiset ry. ja vierailu toteutetaan huhtikuun puolivälissä.

MAINOS

Helsingin Eteläpohjalaiset kutsuu kerran vuodessa jonkin eteläpohjalaiskunnan vieraakseen. Vierailuun liittyy kunnan esittelyä yhdistyksen Plari-lehden vuoden ensimmäisessä numerossa. Vimpeli-numeroa koonnut Kautiainen-Hietala muistelee kauhistelleensa, ettei hänellä ole kokemusta lehtityöstä tai lehden kokoamisesta.

– Ajattelin, että tehdään vähän erilaisempi numero. Vimpelistä on olemassa kauniita kuvia: kuvat puhukoot puolestaan!

Vimpelistä koottiin kaikkiaan seitsemän aukeaman mittainen kokonaisuus lehteen, jonka painos on 1 200 kappaletta. Lisäksi Plari on vapaasti luettavissa Helsingin Eteläpohjalaiset ry:n verkkosivulla.

Ohjelmassa musiikkia

Plarin kokonaisuutta Soile Kautiainen-Hietala lähti työstämään tekemällä taittosuunnitelman aukeama kerrallaan. Varsinaisen taittotyön teki lehden oma taittaja.

Kautianen-Hietala on valmistellut Vimpelin kuntavierailua Helsingin Eteläpohjalaisten vieraaksi. Hän on järjestänyt Kampin palvelukeskuksessa pidettävän tapahtuman ohjelmapuolta.

– Uskon, että meidän ohjelmamme on kiva.

Ohjelmasta vastaavat Vimpelin Mieslaulajat, Windalan Pelimannit, kansantanssiryhmä Väkitukko, runonlausuja Esa Rentola, isoisänsä lauluja esittävä Eeli Kivinen ja Sylvi Sävel sekä Kohtalon Kuu -orkesteri. Seppo Kataja esitelmöi Vimpelistä. Tilaisuudessa kuullaan myös kunnanjohtaja Timo Kärkkäisen tervehdys. Tapahtuman juontaa Teuvo Mäkelä.

– Tunnin mittainen ohjelma ja iltamatyyppiset tanssit vaativat järjestelyä. Olen kellottanut ohjelman etukäteen.

Monessa mukana

Kuntavierailun jälkeen Soile Kautiainen-Hietala ryhtyy keräämään tietoa Vimpelin kunnan omistamasta taiteesta. Hän kuvaa ja luetteloi kunnan omistamat taulut ja muut taideteokset, jotka on sijoitettu esimerkiksi kouluille ja hoitolaitoksiin.

Lapualla ylioppilasmerkonomiksi kouluttautunut lahtelaissyntyinen Soile Kautiainen-Hietala tuli Vimpelin kunnan palvelukseen ensimmäisen kerran vuonna 1974, luokanopettajaksi Sääksjärven koululle. Hän toimi myös kolmen vuoden ajan kunnan sosiaalityöntekijänä.

– Pätevää sosiaalityöntekijää ei löytynyt. Siihen aikaan sai tehdä sosiaalityöntekijän töitä epäpätevänä, jos virkaan pätevää ei löytynyt.

Hän työskenteli kuuden vuoden ajan kunnallisena työnsuunnittelijana ja etsi kunnan eri hallintokuntiin työntekijöitä ja toimi elinkeinoasiamiehen sihteerinä. Kunta-alan työkokemusta löytyy myös terveyskeskuksesta, teknisestä toimistosta ja koulutoimistosta.

Soile Kautiainen-Hietala harrastaa musiikkia, puutarhanhoitoa ja sisustamista. Vimpelin Kirkonkylän kyläyhdistyksen toiminnassa hän on ollut mukana sen perustamisesta lähtien. Nykyisin hän toimii yhdistyksen varapuheenjohtajana.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät