0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Sydänviikko kutsuu nauttimaan arjen pienistä hetkistä

Perinteistä Sydänviikkoa vietetään tuttuun tapaan kevään korvalla 15.-22.4.

Alajärven Sydänyhdistys on laatinut viikolle niin tuttua, vuosittain toistuvaa tilaisuutta ja tapahtumaa, kuin ihan uudenlaistakin, koko perheelle sopivaa.

MAINOS

Yhdistyksen puheenjohtaja Anneli Murto kertoo, että viikko alkaa tuttuun tapaan kirkkopyhällä ja kirkkokahveilla sunnuntaina 15.4.

Koko sydänviikon ajaksi kootaan jälleen sokeri- ja rasvanäyttely nyt kolmelle koululle, jotka ovat Paalijärvi, Luoma-aho ja Paavola. Näyttely on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin silmiä avaava ja puhuttelu jokaiselle, nuorimmasta vanhimpaan.

Tiistaina 17.4. vuorossa on kello 10-15 perinteinen tapahtumapäivä apteekilla, jossa nähtävillä on myös sokeri-rasvanäyttely ja yhdistyksen esittelypöytä. Apteekki tarjoaa kahvit ja Sydänpiirin toiminnanjohtaja Heidi Karjanlahti tekee kolesterolimittauksia 12 euron hinnalla.

Keskiviikkona 18.4. Kuolemassa Pitkäsen kaupalla on kahvittelua ja esillä on Sydänmerkkituotteita.

Keskiviikkoiltana kello 18 lähdetään nauttimaan keväisestä luonnosta yhdessä. – Järjestämme yhdessä Alajärven Ladun kanssa ihan jokaiselle suunnatun Voimaa Luonnosta -kävelytapahtuman, Murto kertoo ja toivottaa mukaan iltakävelylle kaikenikäisiä, perheistä alkaen!

Lähtö on kello 18 vanhalta matkahuollolta. Alkujumpan tulee vetämään Joonas Vesala, joka myös antaa reitin varrella olevalla mehupaikalla osallistujille ”tietoiskun”.

Koska keväästä on kyse, niin alkujumpan jälkeen reitti kulkee rannoilla. – Käymme katsomassa kevään edistymistä mm. satamassa, kirkkorannassa sekä Toukolan rannoilla, vähän säästä ja kevään edistymisestä riippuen. Matkaa reitillä on noin viisi kilometriä.

Kävelyretki on nyt ihan uudenlainen tapahtuma sydänviikolle ja sen todella toivotaankin saavan väkeä liikkeelle. – Retki toteuttaa tavoitettamme saada meistä jokainen nauttimaan arjen pienistä hetkistä ja asioista. Keväisessä luonnossa näkee monenlaista, aina ei tarvitse mennä kauas löytääkseen jotain hienoa.

Torstai-iltana 18.4. kokoonnutaan kello 18 seurakuntatalolle Sydän tekee hyvää -yleisötapahtumaan.

Sydänviikon teemana on ihmisten omine voimavarojen vahvistaminen ja sitä torstai-illassa tehdään kahden paikallisen yrittäjän tuella.

Alustukset iltaan antaa Sirkka Rajala kertoen fyysisestä hyvinvoinnista voimavarojen tukena. Toisena vieraana on Eino Hoisko aiheenaan voimaantuminen. Illan musiikissa on mukana Korsukuoro.

Perjantaina 20.5. Sydänviikon ohjelman päätteeksi järjestetään Alajärvellä vielä sydänmerkkitapahtuma K-Supermarketissa.

Alajärven Sydänyhdistyksessä on noin 250 jäsentä, mutta kaikki tapahtumat ovat avoimia myös ei-jäsenille. Murto toteaa, että Sydänyhdistyksen tapahtumiin toivotaan kovasti myös nuorempaa väkeä ja siksi tilaisuudet järjestetään yleensä iltatilaisuuksina.

Murto muistuttaa, että sydämen hyväksi tulisi toimia jo nuorena, ei vasta eläkeiässä. Ennaltaehkäisevä työ on aloitettava varhain ja kaikkeen tähän saa tukea ja tietoa omasta sydänyhdistyksestä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät