1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Äitien haave Vaatepankista toteutui

Vimpelissä toimiva Moms for Kids ry on perustanut Vaatepankin, joka välittää vaatteita ja urheiluvälineitä niitä tarvitseville lapsille ja nuorille Vimpeliin, Alajärvelle ja Lehtimäelle. Yhdistyksen puheenjohtaja Elina Rantalahti on kiitollinen Vimpelin kunnalle maksutta käyttöön saadusta tilasta.

– Olemme keränneet vaatteita vuodesta 2016 lähtien. Välillä tuntui, että tuleekohan tästä mitään, mutta nyt on suuri huone täynnä tavaraa, Rantalahti iloitsee.

MAINOS

Hyväkuntoisia lasten ja nuorten vaatteita sekä urheiluvälineitä voi lahjoittaa Vaatepankin keräyspisteiden kautta, jotka ovat Vuokrakirppis Onni Vimpelissä ja Vuokrakirppis Adeliina Alajärvellä. Niitä voi tuoda myös vastuuhenkilönä toimivalle Hanna Kujalalle.

– Kannattaa soittaa tai jättää tavarat portaille, jos en ole kotona. Polkupyörät, sukset ja vastaavat voi tuoda pihaan, Kujala neuvoo.

Uusia omistajia odottavia vaatteita on tällä hetkellä satoja, kenkiä kymmeniä.

– Tarvetta on etenkin poikien vaatteille koossa 100 – 140 senttiä. Haaveena olisi saada varastohyllyjä, joihin esimerkiksi kengät saisi paremmin järjestykseen, Kujala kertoo.
Kevät ja kesä tuovat kysyntää polkupyörille, pelivälineille ja -kengille.

Matala kynnys pyytää apua

Rantalahti ja Kujala toivovat, että myös Alajärveltä kertyisi lahjoituksia. Hienoa olisi, jos sinnekin saataisiin oma varastotila.

Lahjoituksia välittävät eteenpäin Järvi-Pohjanmaan sosiaali- ja perhepalvelut sekä Moms for Kidsin puuhaäidit, joilta apua saa lähettämällä yksityisviestin Facebookissa avattujen Vaatepankin sivujen kautta.

– Sosiaali- ja perhepalveluiden kautta lahjoituksia saavia koskee anonyymius eli me emme tiedä saajien nimiä. Myös meidän kauttamme apua saavista ollaan hiljaa, emme edes keskenämme puhu heistä tarpeettomia.

Rantalahti ja Kujala toivovat, että kynnys lähestyä Vaatepankkia olisi matala. Ei tarvitse pelätä, että avunsaajia katsottaisiin ylhäältä alaspäin.

– Itsekin olen ollut käsi pitkällä pyytämässä apua sosiaalitoimistossa, kun elämäntilanne muuttui, Kujala kannustaa.

Antaessaan saa moninkertaisesti

Moms for Kids on jo kolmen joulun alla kerännyt ja jakanut Vimpelissä ”Joulusukan” eli lahjoja ja lahjakortteja lapsiperheille, viime vuonna avustuskohteita oli yli sata. Yhdistyksen takana on neljä vimpeliläistä äitiä ja apuvoimina yksi äiti ja yksi isä. Hallintokuluja ei ole.

– Toimintaamme sopii kuvaamaan Anna-Mari Kaskisen runo: ”Joka kerran on äidiksi syntynyt, hän äiti on kaikkien lasten, ja kaikkia maailman lapsia, hän on painanut rintaansa vasten…”, Rantalahti kuvailee.

Yhdistyksen perustana on kristillinen vakaumus ja vilpitön sydämen halu auttaa. Elina Rantalahti toivoo, että avun saamisen kautta lapsiperheille välittyisi myötäeläminen ja tilanteiden ymmärtäminen. Lahjoituksia halutaan jakaa eteenpäin runsain käsin.

– Antaessaan saa! Se on niin totta: kun antaa, saa moninkertaisesti takaisin!

Rantalahti on löytänyt perusteita yhdistyksen toiminnalle myös Vanhasta Testamentista Jeremian (29:7) kirjasta: ”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.”

Moms for Kidsin jäsenten aika on rajallista äitiyden, töiden ja opiskelujen vuoksi, joten vapaaehtoisia otetaan mukaan – ilman sitoumuksia ja pakollisia tuntimääriä. Ilmoittautua voi Vaatepankin Facebook-sivujen kautta.

Anne Savela

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät