-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Hyvinvointia hyvästä arjesta -hanke tarjoaa soinilaisille ainutlaatuisen mahdollisuuden

Soinilaisille tarjoutuu nyt ainutlaatuinen mahdollisuus saada selkeitä etuja ja hyvähenkistä tsemppausta elämäntaparemonttiin.

Hyvinvointia hyvästä arjesta -hanke on saanut aluehallintoviraston myöntämän 50 prosentin rahoituksen ja projektipäällikkönä toimii Janne Kujala. Kunnan kanssa yhteistyökumppaneina on Kuortaneen Urheiluopisto ja Kuusiolinna Terveys Oy.

MAINOS

– Kampanjalla edistetään terveellisiä ja liikunnallisia elämäntapoja, kunnanjohtaja Juha Viitasaari sanoo. – Samalla vastaamme sote- ja maakuntauudistuksen myötä kasvavaan kunnan vastuuseen asukkaidensa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.

Kaikki mukaan kampanjaan!

Projektipäällikkö Janne Kujala kertoo, että hanke käsittää kaksi itsenäistä kampanjajaksoa, joista molempiin tai vain toiseen voi osallistua.

– Lisäksi tulemme järjestämään eri kohderyhmille suunnattuja liikuntatempauksia, varhaiskasvatuksen henkilöstölle pidetään liikunnallista koulutusta jotta voitaisiin vaikuttaa kaikkein pienimpiin ja luvassa luentoja, joihin kuka tahansa voi tulla mukaan.

– Osana kampanjaa perustetaan myös liikunta- ja ravintoneuvonnan piste terveysasemalle. Kuntosalia laajennetaan terveysliikunta -näkökulmasta.

Terveyskampanjan ensimmäinen jakso starttaa 25.4. ja se kestää 29.8. saakka.

Startti tapahtuu yhteistilaisuudessa kuntosalilla kello 15-19 välisenä aikana, jolloin kuntosalilla on avoimet ovet ja jokainen mukaan lähtevä saa maksuttoman kehonkoostumusmittauksen. Normaalisti mittaus maksaa useita kymmeniä euroja.

Mittaus selvittää nopeasti ja hikoilematta mm. rasvaprosentin, lihastasapainon ja aineenvaihduntaa. Se kertookin varsin selkeästi mitä pitäisi tehdä.

Testiraportti kädessä kukaan ei jää yksin, vaan samassa yhteydessä annetaan liikunta- ja ravintoneuvontaa. Paikalliset terveysalan yrittäjät esittelevät omia vaihtoehtojaan terveemmän elämäntavan löytämiseksi.

Janne Kujala lupaa, ettei ole patistamassa ketään ihmedieettien maailmaan, vaan yrittää auttaa jokaista löytämään jotain positiivista hyvää jolla parantaa omaa hyvinvointiaan. Kaikkea oppia ei myöskään tarvitse yrittää ottaa irti avajaisillasta, vaan mukaan kampanjaan lähtevät saavat varata Jannelle henkilökohtaisen tapaamisen, jossa voidaan pohtia sopivia liikunta- ja ravitsemusasioita.

Kampanjalle kasvonsa on luvannut antaa käyttöön kunnanjohtaja Viitasaari, joka lupaa kertoa omat testituloksensa ja ennen muuta sen, saako hän niitä parannettua kampanjan loppuun elokuulle, jolloin mittaus tehdään uudelleen.

Samalla Viitasaari haluaa heittää haasteen muillekin kampanjaan osallistumiseksi. Erityisesti hän haastaa mukaan Soinin kunnanvaltuutetut, kunnan henkilöstön, Kohiwoodin, Osuuspankin ja Kuusiolinnan sekä Kuussoten soinilaiset työntekijät!

Jos mieli palaa mukaan kampanjaan, mutta aloitusilta ei mitenkään ole sopiva, niin vielä torstaina ja perjantaina alkumittauksessa voi käydä personal trainer Tiina Väliahon kautta.

Elokuun lopussa on päätösmittaukset ja innokkaimmat voivat siitä heti jatkaa toiselle vastaavalle kampanjajaksolle, joka päättyy 12.12. vastaavaan päätösmittaukseen.

– Soinin kunta täyttää tänä vuonna 150 vuotta ja toivomme, että saman verran vähintään kampanjan myötä tehtäisiin mittauksia!

Yksilöllistä liikunta- ja ravintoneuvontaa

Samaan hankkeeseen kuuluu pilottityyppisenä osiona yksilöllisen liikunta- ja ravintoneuvonnan järjestäminen.

Yhteistyötä tehdään terveysaseman kanssa niin, että niin lääkäri, terveydenhoitaja, fysioterapia kuin sosiaalityökin voivat ohjata asiakkaitaan Janne Kujalan puheille, täysin maksuttomaan liikunta- ja ravitsemusneuvontaan.

Neuvoa, apua ja tsemppiä Jannelta saa parin kuukauden asiakassuhteesta jopa vuoden mittaisiin ja kaiken pohjana on asiakaslähtöisyys.

Alkukartoituksen jälkeen Janne laatii asiakkaalle henkilökohtaisen liikuntasuunnitelman ja ohjeistaa ja motivoi asiakasta kohti omatoimista terveysliikkujaa.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät