Sydäniskuri Vedolle ja vapaa-aikatoimelle

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Palomiehet ry. on lahjoittanut sydäniskurin eli defibrillaattorin Vimpelin Vedon ja Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikatoimen käyttöön.

Kesäkuukausina sydäniskurin paikkana on Saarikenttä ja talvikaudella liikuntahalli.

MAINOS

Sydäniskuri kulkeutuu kätevästi myös vapaa-aikatoimen järjestämiin tapahtumiin, kuten esimerkiksi keväällä Sääksjärven ympärijuoksuun ja syksyllä Windal-puolimaratonille.

Alajärven VPK haastoi Vimpelin Palomiehet ry:n hankkimaan sydäniskurin. Koska yhdistyksellä ei ollut yksin resursseja noin kahdentuhannen euron arvoisen laitteen hankintaan, päätettiin mukaan kutsua paikallisia yrityksiä sponsoreiksi. Tavoitteena oli saada mukaan kymmenen yritystä. Tässä myös onnistuttiin.

Sydäniskurin hankintaan osallistuivat Tikli Group, ViaCon, Pelafilter, Plastec Finland, Vimpelin Teollisuusmaalaus, Suomen Telakeskus, Vimpelin Voima, Vimpelin apteekki, Nostopalvelu Kalervo Vesala ja Nelimarkan Leipomo.

Laitetta olivat Vedolle ja vapaa-aikatoimelle luovuttamassa Vimpelin Palomiehet ry:n puheenjohtaja Mika Kivinen ja Vimpelin paloaseman asemavastaava Jukka Siirilä.

Apu lähellä

Jukka Siirilä kertoo, että Vimpelin lähialueilta vastaava laite löytyy Alajärven apteekista ja uimahallista, Hotelli Kivitipusta Lappajärveltä ja Evijärven nuorisoseuran punttisalilta.

Lisäksi Alajärvellä on yksi sydäniskuri, joka on talvikaudet jäähallilla ja kesäisin Kitron pesäpallostadionilla.

Laitteen toimittaja CareVision Oy järjestää Vimpelissä teoriaa ja käytäntöä sisältävän käyttökoulutuksen, johon osallistuvat esimerkiksi Vedon järjestysmiehet.

Sydäniskuria voi käyttää myös ilman koulutusta. Laitteen käyttäjää opastetaan vaihe vaiheelta käyttämään laitetta. Koneen ääninauhalta saa ohjeita ja se kertoo esimerkiksi, onko normaali painelu-puhalluselvytys tarpeeksi tehokasta.

– Sydäniskuri tuo varmuutta yleisötilaisuuksiin, että apu on lähellä. Juoksutapahtumissa laitetta pidetään ensivasteautossa, kertoo liikuntasihteeri Ari Takala.

Vimpelin Palomiehet ry:n toimijat pitävät huolen siitä, että sydäniskurin akussa on virtaa ja iskulätkät toimintakunnossa. Iskulätkät on vaihdettava viiden vuoden välein, vaikkei niitä olisi käytettykään. Saarikentälle tulee erillinen kyltti, jossa kerrotaan, mistä laite löytyy.

Yrittäjät olivat hankkeelle myötämielisiä. Tikli Groupin toimitusjohtaja Pasi Arvola kertoo, että yritykselle oli heti selvää lähteä mukaan tällaiseen hankkeeseen.

– Hyvällä asialla ollaan, säestää apteekkari Tuija Pokela.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliTaidepiiriläisten satoa esillä Kultakämmenessä
Seuraava artikkeliHyvinvointia hyvästä arjesta -hanke tarjoaa soinilaisille ainutlaatuisen mahdollisuuden