-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Alajärven 4H- yhdistys muisti toimijoitaan

Alajärven 4H-yhdistys kokoontui vuosikokoukseen 4H-kellarille. Vuosikokouksen puheenjohtajana toiminut Alajärven yrittäjien Toni Harjula palkitsi vuonna 2017 toimintansa aloittaneet viisi 4H- yrittäjää.

Aktiivisimmat kerhonohjaajat palkittiin elokuvalipuin ja kaikki kerhonohjaajat, hallituksen jäsenet, 4H- yrittäjät ja työpalvelussa työskennelleet saivat vapaalipun Alajärven uimahalliin. Uimaan pääsee ilmoittamalla nimensä neuvontaan.

MAINOS

Alajärven 4H-yhdistyksen toimintaan saatiin viime vuonna uusia kerhonohjaajia mukavasti mukaan, 24 eri 4H-kerhoa tai teemakerhoa organisoi tekemistä lapsille ja nuorille eri puolilla Alajärveä. Viikottain kerhotoiminnassa on mukana liki sata osallistujaa.

4H- yrittäjiä toimi viime vuonna yhdeksän. Kilpailuja ja toimintaa järjestettiin monipuolisesti eri tapahtumissa. Satavuotisen Suomen kunniaksi toteutetussa Sata kepparia -hankkeessa mm. askarreltiin parisataa keppihevosta ja pidettiin kepparikisoja. Satavuotista Suomea juhlistettiin myös safkasynttäreillä ja Tulevaisuuden kuusi -kampanjalla.

Nuorten työllistymistä edistettiin koulutuksilla, esimerkiksi hygieniapassi-, ajokortti työelämään- ja yritys- kursseilla. Välituntitoiminnassa oltiin mukana muiden nuorisotoimijoiden kanssa.

Retkiä ja leirejä järjestettiin useita, mm. retket PowerParkiin ja Duudsonit Activity Parkiin, Kepparileiri Lehtimäellä, Suomi100 -leiri Alajärven kaupungin vapaa-aikapalveluiden kanssa, 4H-Eläinleiri ja 4H-Hevostaitoleiri.
Kasvun ihme -kampanjalla innostettiin lapsia laatikkoviljelyyn ja perinteinen ketjuvasikkakin saatiin JAMIn navettaan kasvamaan.

Lehtimäen Pappilanmäellä hoidettiin perinneniittyä yhdessä JAMIn opiskelijoiden kanssa ja Vuokon luonnonsuojelusäätiön apurahalla palkattiin neljä nuorta kitkemään niityltä vieraslaji lupiinia. Perinnepäivissä keväällä ja syksyllä rakennettiin riukuaitaa, niitettiin, värjättiin villalankaa ja maisteltiin villiyrttijuomaa.

Alajärven 4h-yhdistyksen kautta työllistyi viime vuonna 92 nuorta mm. kerhon- ja leirinohjaajiksi, tapahtumien askarteluapulaisiksi sekä kotipalveluntyöntekijöiksi, jotka avustivat ikäihmisiä arkiaskareissa ja tekivät siivous- & pihatöitä.

Kesällä työllistettiin Suomen kulttuurirahaston apurahalla vastavalmistunut nuoriso-ohjaaja ideoimaan ja toteuttamaan lasten ja nuorten alueellista kulttuuritoimintaa.

Syyskuussa aloitti yhdistyksen hallinnoima Aputiimi, joka toimii työllistymisen tukena työttömille työnhakijoille. Aputiimin rahoittaa TE-palvelut, jonka kautta asiakkaat ohjataan Aputiimin työvalmentajille.

Yhdistys pääsi muuttamaan uusiin tiloihin viime vuonna. Uudet kerhotilat mahdollistavat kerhotoiminnan kehittämisen ja erilaisten uusien tapahtumien järjestämisen.

Kerho- ja nuorisotoiminta on jatkossakin Alajärven 4H-yhdistyksen toiminnan selkäranka, jota edelleen kehitetään lisäämällä nuorten osallisuutta eli ottamalla nuoria mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä lisäämällä yhteistyötä alueen lapsi- ja nuorisotyön toimijoiden kanssa.

Tulossa on mm. toiveiden mukainen Lego Technics -kerho, johon on saatu avustusta Töysän säästöpankkisäätiöltä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät