0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Pituuslyöntikisa jää väliin

Alajärven Ankkureiden pesäpallojaosto ei järjestä tänä vuonna pesäpallon pituuslyönnin maailmanmestaruuskisoja. Kisajärjestelyistä luopumisen syynä on Superpesiksen tiivis ottelutahti.

Kisat on järjestetty Kitrolla kaksi kertaa, vuosina 2015 ja 2016. Kilpasarjan lisäksi MM-mittelössä on järjestetty myös harraste- ja juniorisarjat.

MAINOS

Ankkureiden toiminnanjohtaja Mika Peräkangas toteaa, että seuralla olisi kiinnostusta kisan järjestämiseen, mutta jo viime kaudella miesten Superpesikseen tuli kolme ottelua enemmän kauteen 2016 verrattuna.

– Haluamme kisaan paikalle parhaat miehet ja naiset. Näillä ottelumäärillä on mahdotonta järjestää kilpailua. Jos ottelumäärät vähenevät, olemme kiinnostuneet järjestämään kisan.

Peräkankaan mukaan aiemmin järjestetyistä kisoista saatu palaute on ollut myönteistä. Pituuslyönnin MM-kisoja on pidetty mukavana ja erilaisena tapahtumana.

– Paikalle tulisi osallistujia Superpesis-joukkueista, jos aikataulut antaisivat myöten.

Naisten ja miesten kilpasarjoissa nähtiin vuosina 2015 ja 2016 Superpesiksen kärkinimiä Sami Mikkolanahosta Juha Niemeen ja Janette Lepistöstä Aino-Kaisa Mantereeseen. Lepistö kiskaisi toissavuonna Kitrolla naisten ME-lukemiksi 101,72 metriä.

Lapuan Virkiää edustava Lepistö on kaksinkertainen maailmanmestari. Vuonna 2015 miesten kilpasarjan voitti Kiteen Pallon Toni Laakso ja vuonna 2016 Koskenkorvan Urheilijoiden Mikko Mahlamäki, jonka voittotulos 139,15 on myös kisaennätys.


Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät