Toimitilojat etsivät ja tarjoavat ohjataan Järvi-Pohjanmaalla nyt samaan paikkaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven, Soinin tai Vimpelin alueelta toimitiloja etsivän tai niitä tarjoavan ei enää tarvitse pähkäillä, mistä tilat löytyisivät tai mistä niille löytäisi käyttäjän, sillä uusi Toimitilat -palvelu on rakennettu JPYP:n kotisivuille palvelemaan juuri näissä ongelmissa.

Alueen kunnat ohjaavat nyt omilta kotisivuiltaan toimitiloja etsivät asiakkaat yhteiselle sivustolle ja JPYP ylläpitää tätä seudullista vapaiden toimitilojen ja tonttien sivustoa yhteistyössä Alajärven, Soinin ja Vimpelin kuntien sekä alueella toimivien kiinteistövälittäjien, Järviseudun OP-Kiinteistökeskuksen ja Omakodit Alajärven kanssa.

MAINOS

Tyhjät toimitilat ja tontit käyttöön!

Elinvoimaisuus on vahvasti riippuvainen alueen vetovoimaisuudesta – vetovoimainen alue pystyy houkuttelemaan asukkaita, yrityksiä, työntekijöitä ja matkailijoita.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu yhdyskuntarakenne, kestävän kehityksen mukaiset uusinvestoinnit ja erityisesti olemassa olevien rakennusten ja verkostojen ylläpito luovat pohjan elinvoimaisuudelle.

Maan ja toimitilojenkäytön ratkaisuillaan kunta voi luoda kilpailukykyisiä mahdollisuuksia elinkeinoelämän tarpeisiin ja turvata eri toimijoille hyvät toimintamahdollisuudet.

Elinkeinoelämän ja yrityskannan kehittäminen on yleisin näkökulma elinvoiman kehittämisessä. Kilpailukykyinen yrityskanta tarjoaa kuntalaisille työpaikkoja. Ilman työpaikkoja ja yrityksiä ei ole palvelujen rahoittamisessa tarvittavia verotuloja.

Työpaikkojen vähäisyys tarkoittaa vähemmän kuntalaisia ja vähemmän hyvinvoivia kuntalaisia.
Tästä syystä on tärkeää, että elinkeinot ja palveluyritykset kehittyvät, uudistuvat ja säilyvät kilpailukykyisinä ja että yrittäjyys kunnan alueella vahvistuu.

Elinvoimaa kuntiin -hankkeessa haettiin ratkaisua koota kuntien, yritysten, seuratoimijoiden ja yksityisten vajaakäytössä olevat tilat ja tontit yhteen.

Elinvoimaa kuntiin -hankkeen projektipäällikkönä toimii Tiina Pelkonen ja hallinnoijana Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa, jotka uskovat tyhjien kiinteistöjen ja tonttien markkinoinnin lisäävän seudun elinvoimaa ja houkuttelevan alueelle uusia yrityksiä.

Toimitilat -palvelu on siis tarkoitettu pääasiassa Järvi-Pohjanmaan seudulla toimiville, toimintansa aloittaville sekä alueelle siirtyville tai laajentaville yrityksille.

Toimitilat -palvelusta löytyy Alajärven, Soinin ja Vimpelin vapaat toimitilat ja yritystontit. Tiloja voi hakea käyttötarkoituksen tai kunnan mukaan.

– Palvelusta löytyvät siis kunnilla tarjolla olevat toimitilat ja tontit, sekä kiinteistönvälitysten kautta oleva tarjonta. Palvelu on kuitenkin suunnattu myös muille, joten kuka tahansa voi ilmoittaa myynnissä tai vuokralla olevan toimitilansa tai tonttinsa palveluumme maksutta.

– Ilmoitusta varten tarvitset tilan tai tontin perustiedot kuten sijainnin, pinta-alan, hinnan ja varustelun sekä hyvälaatuisia valokuvia, Tiina Pelkonen kertoo.

– Mikäli laajasta toimitilavalikoimastamme ei juuri nyt löydy yrityksellesi sopivaa tilaa, JPYP auttaa räätälöidysti sen etsimisessä. Ota rohkeasti yhteyttä, Vesa Alanko-Luopa kannustaa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkelivisit.alvaraalto.fi -verkkopalvelu avautuu toukokuussa
Seuraava artikkeliMyllykankaan koulu toiseksi Fillarimestarit -kisassa