visit.alvaraalto.fi -verkkopalvelu avautuu toukokuussa

Mainos[adrotate banner="3"]

Arkkitehtuurin ja matkailun ystäville suunnattu visit.alvaraalto.fi -verkkopalvelu julkistetaan 24.5. Sivustolta tulee löytymään valikoima Alvar Aallon arkkitehtuurin parhaimmistoa ja laadukkaita matkailupalveluja, jotka muodostavat mielenkiintoisia Aalto -reittejä ympäri Suomen.

Tunnettujen klassikkorakennusten ja tuntemattomampien arkkitehtuurikohteiden lisäksi matkailija pääsee herkuttelemaan paikallisten luonto-, kulttuuri- ja ruokaelämysten äärelle.

MAINOS
Alajärven kaupungintalo on yksi kohteista.

Matkailureiteissä on mukana mm. Aino ja Alvar Aallon suunnittelema ainutlaatuinen jokisauna Euran Kauttualla, jossa voi nauttia luonnonyrttikylvyistä ja kotiruokaherkuista taiteen ja designklassikoiden ympäröimänä.

Noormarkun ruukkialueella vierailijaa odottaa yksityiskotien helmi, arkkitehtipariskunnan ystävilleen Harry ja Maire Gullichsenille suunnittelema Villa Mairea.

Varsinais-Suomessa voi puolestaan kokea funktionalismin huikean taidonnäytteen, korkealla mäntykankaalla kohoavan Paimion parantolan 1920-30 -lukujen vaihteesta.

Seinäjoen, Rovaniemen ja Alajärven kaupunkikeskusten rakennusten äärellä kohtaavat ihmiset ja tapahtumat.

Kymijoen varren paikkakunnat ja Varkauden mäntymetsät puolestaan kertovat suomalaisen puuteollisuuden kehityksestä sekä Aino ja Alvar Aallon panoksesta tehdasalueiden asuntojen modernisoinnissa ja työntekijöiden elintason parantamisessa.

Keski-Suomen metsäisten mäkien ja Päijänteen maisemissa sijaitsevat kuuluisa Säynätsalon kunnantalo, arkkitehdin oma kesähuvila Muuratsalon koetalo sekä tietenkin Alvar Aalto -museo, jonka näyttelyissä voi sukeltaa arkkitehdin laajaan tuotantoon ja elämäntarinaan.

Reitit on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön asiantuntijoiden, matkailualueiden oppaiden ja paikallisten yrittäjien kanssa.

Alvar Aalto -säätiön koordinoimaan, valtakunnalliseen matkailureittihankkeeseen on saatu avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriön Kulttuurin matkailullisen tuotteistamisen hankerahastosta. visit.alvaraalto.fi -verkkopalvelu julkaistaan 24.5. suomeksi ja englanniksi.

MAINOS
Edellinen artikkeliPorukalla kansainvälisille matkailumarkkinoille
Seuraava artikkeliToimitilojat etsivät ja tarjoavat ohjataan Järvi-Pohjanmaalla nyt samaan paikkaan