Terveyskampanja sai Soinissa mainion alun

Mainos[adrotate banner="3"]

Hyvinvointia hyvästä arjesta -hanke sai mainion startin viime viikolla. Hankkeen tarjoama kehonkoostumusmittaus veti väen liikkeelle. Keskiviikon aikana kehonkoostumusmittauksessa kävi lähes sata henkilöä.

Lisäksi kuntalaisille tarjottiin mahdollisuus käydä teettämässä mittaus torstaina tai perjantaina, jos keskiviikon tapahtumaan ei päässyt mukaan. Tiina Väliahon kautta kehonkoostumusmittauksia tehtiin loppuviikon aikana vielä noin 70, joten kokonaismäärä on reilu 160!

MAINOS

– Kuntalaisten aktiivisuus yllätti positiivisesti järjestäjät. Tavoitteena oli, että koko kampanjan aikana tehdään yhteensä 150 mittausta, mutta tavoitteet täyttyivätkin jo nyt. Toivotaan, että kaikki kampanjaan osallistuvat pysyvät mukana joulukuun loppumittaukseen saakka, ja tietysti parannetuin tuloksin, totesi hankkeen projektipäällikkö Janne Kujala.

Kunnanjohtaja Juha Viitasaari on luvannut antaa omat tulokset julkiseksi. Tämän hetkinen tulos oli rasvakontrollissa -15.4 kiloa.

– Rasvaa pitää saada vähemmäksi ja lihasta enemmän kroppaan, totesi Viitasaari mittauksen jälkeen.

Kampanjassa kaksi jaksovaihetta

Kampanjan ensimmäinen jakso pidetään 25.4.-29.8 ja toinen jakso 29.8.-12.12. Kampanjan ensimmäinen jakso päättyy elokuun lopussa ja toinen jakso alkaa.

Elokuun lopussa järjestetään liikuntatempaus. Keväällä kampanjan aloittaneet henkilöt voivat käydä kehonkoostumuksen välimittauksessa. Kampanjan toiselle jaksolle voi tulla myös uusia henkilöitä mukaan. Heille suoritetaan kehonkoostumuksen aloitusmittaus.

Joulukuun puolivälissä on kampanja päätöstempaus, jossa suoritetaan kehonkoostumuksen loppumittaukset. Kampanjan päätyttyä palkitaan kolme parasta saavutusta miehissä sekä naisissa.

Loppujärjestys määräytyy sen mukaan, kuka tiputtaa rasvaprosenttia eniten lähtötasoon verrattuna. Mittaustuloksia käsitellään luottamuksellisesti, joten lähde rohkeasti mukaan!

Kampanjaan osallistuneilla on mahdollisuus saada ilmaiseksi yhden kerran henkilökohtainen liikunta- ja ravintoneuvontatapaaminen.

Kampanja toteutetaan osana Hyvinvointia hyvästä arjesta -hanketta. Yhteistyössä ovat mukana Kuusiolinna, Kuortaneen urheiluopisto sekä paikalliset liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjät.

Omaa kehonkoostumusta pääsee muokkaamaan yhteistapahtumalla heti ensi viikon tiistai-iltana. Pyöräily- ja rullauistelukauden avaus pidetään Soinissa tiistaina 8.5. kello 16-19 välisenä aikana. Osallistumiskortin voi käydä kirjaamassa liikekeskuksen tiloissa.

Tapahtuman tarkoitus on ”startata” kesän mestaripyöräilijä ja mestarirullaluistelukampanja. Soinin kunnan liikuntapalvelut tulee palkitsemaan syksyllä kaikki henkilöt, jotka kesän aikana pyöräilevät vähintään 1000 tai rullaluistelevat 750 kilometriä.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliJukka Pekka Matintuvasta kunnallisneuvos
Seuraava artikkeliVappuna saa grillata ja juhlia – myös parvekkeella