0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Jukka Pekka Matintuvasta kunnallisneuvos

Jukka Pekka Matintuvalle on myönnetty kunnallisneuvoksen nimi ja arvo.

Alajärveläisellä Matintuvalla on pitkä ja ansiokas historia. Hän on toiminut yli 30 vuotta kunnallispolitiikassa ja hän on myös maakuntaliiton hallituksen jäsen. Lisäksi hän on kokenut järjestötoimija, ja toimii tällä hetkellä JHL:n Pohjanmaan aluetoimiston aluepäällikkönä.

MAINOS

Neuvoskahveilla JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine luovutti Matintuvalle tasavallan presidentin avoimen kirjeen valtuuksin käyttää kunnallisneuvoksen nimeä ja arvoa.

Niemi-Laine totesi kyseessä olevan erittäin merkittävä hetki. Hän kertoi oppineensa tuntemaan Matintuvan työteliäänä ja monipuolisena henkilönä. Samalla hän totesi, ettei yhtään ihmettele, että nimeä ja arvoa on hänelle haettu. – Tämä arvonimi annetaan juuri siltä pohjalta, että tehdään yhteiskunnallista hyvää, kunnallista hyvää ja se on todennettavissa.

Matintupa kiitti niitä tahoja, jotka laittoivat liikkeelle arvonimen hakemisen. Näitä ovat olleet JHL, Teollisuusliitto, Etelä-Pohjanmaan Liitto, Pohjanmaan Sosiaalidemokraatit ja Alajärven kaupunki.

-Erityiskiitos Aarne Heikkilälle ensinnäkin siitä, että hän sai minut uskomaan, että tämmöinen arvonimi minulle kuuluu ja sitä lähdetään hakemaan, Matintupa kiitteli. Arvonimestä on puhuttu kymmenkunta vuotta, mutta Matintuvan mukaan Alajärvellä kriteeri kunnallisneuvokseksi on noussut kohtuuttoman korkealle.

– Noin 40 vuotta sitten kunnallisneuvokseksi tuli Aarne Rokala, ja jos Alajärvellä sanotaan, että kunnallisneuvos, niin ihmiset liittää heti sen perään että Aarne Rokala. Ja kun tunsin hänet ja hänen elämäntyönsä, tuntui aika mitättömältä ne omat saavutukset, ja tosiaan tarvittiin Aarnen ja monen muun vakuutteluja, että kyllä tämä nyt vain sinulle kuuluu.

– Oikeastaan se viimeinen niitti oli se, kun hän kertoi näistä kriteereistä, että kenelle sinä sitten sua ennen tän antaisit. En osannut vastata, Matintupa kertoi arvonimen hakemisen taustoista.

Matintupa kokee, ettei yksin saa kovin paljon aikaan ja hän kiittelikin joukkoja hänen ympärillään. Kiitokset ansaitsee Matintuvan mukaan myös hänen 96-vuotias äitinsä sekä koko perhe ja erityisesti puoliso Tuija. – Ilman häntä tästä ei nyt ois tullu yhtään mitään!

Kunnallisneuvos on Suomen tasavallan presidentin myöntämä arvonimi. Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät