Punaisen Tuvan Viinitilan Kohina Mahlapunaviini on jälleen valittu parhaaksi kotimaiseksi ruokapunaviiniksi.

Kohinalle jälleen kultaa!

Punaisen Tuvan Viinitilan Kohina Mahlapunaviini on jälleen valittu parhaaksi kotimaiseksi ruokapunaviiniksi.

Kohina on saanut kansainvälisen luokituksen mukaisessa kilpailussa 18 pistettä 20 pisteestä, eli se saavutti kultamitalin.

Kilpailu on järjestetty jo 23. kertaa suomalaisille viineille. Aikaisemmin kilpailu on ollut Hämeen Ammattikorkeakoululla Lepaalla, mutta nyt kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran Kuopiossa Alahovin Viinitilan tiloissa.

Kilpailun päätuomarina toimi Unkarilainen kellarimestari Istvan Zsembery, muina raadin jäseninä toimi koulutetut ammattimaistajat.

Kilpailuun osallistui 29 tuotetta eri viinitiloilta.

Kohina Mahlapunaviini on valmistettu mustaviinimarjasta, mustikasta, aroniasta ja siinä erikoisuutena kaikki vesi on korvattu koivunmahlalla, tämä puolikuiva täyteläinen punaviini oli myös viimevuonna Suomen Itsenäisyyden 100-vuotis juhlatuote ja Helsingin Sanomien Viiniasiantuntija Jouko Mykkänen valitsi Kohinan viikon viiniksi neljällä tähdellä vuonna 2015.

Punaisen Tuvan Viinitila on Alajärvellä jo 23 vuotta toiminut Viinitila, joka on yksi Suomen vanhimmista ja tilaa luotsaa tällä hetkellä jo toinen sukupolvi.

Kohina on saatavilla tilan omasta Viinimyymälästä ja Kohina on myös Alkon vakiovalikoimatuotteena kautta maan.