0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Akka katees Alajärvellä

Alajärven Kirkonkylän Nuorisoseura on valmistellut loppuun jo kertaalleen perutun näytelmäesityksen ”Akka katees”.

Näytelmän on kirjoittanut Mirja Kuivaniemi ja se otettiin Järvi-Pohjanmaan Kansalaisopiston teatteripiirin ohjelmaan syys- ja kevätlukukaudeksi 2017-2018.

MAINOS

Teatteripiiriläiset harjoittelivat ahkerasti syys- ja kevätlukukauden ohjaaja Tapio Nummen johdolla. Näytelmän ensi-ilta oli tarkoitus olla jo 6.4. mutta äkillinen sairaustapaus pakotti ohjaajan peruuttamaan sovitut esitykset.

Nuorisoseuran johtokunta päätti kuitenkin teatteriryhmäläisten innokkaalla osallistumisella työstää näytelmän esityskuntoon.

– Alkuperäisen näytelmäryhmän kokoonpanoon tuli muutama muutos, mutta suurin osa kansalaisopiston teatteriryhmäläisistä pysyi mukana, kertoo Alajärven Kirkonkylän Nuorisoseuran puheenjohtaja Tuula Viitala.

Ensi-ilta on seurantalolla (Sairaalatie 9) perjantaina 4.5. kello 19. Muut esitykset ovat sunnuntaina 6.5. kello 14, tiistaina 8.5. kello 18, sunnuntaina 20.5. kello 14 ja torstaina 24.5. kello 19.

Näytelmän lopullisesta sovituksesta ja ohjauksesta ja lavastuksesta vastaavat nuorisoseuralaiset Kirsi Mattila ja Tuula Viitala.

Mirja Kuivaniemi on syntynyt Isojoella ja asuu nykyisin Seinäjoella. Hän alkoi kirjoittaa näytelmiä 1980-luvun alussa ja Akka katees on hänen parhaimpia komedioitaan, joita hän on näyttämölle kirjoittanut. Näytelmän tapahtumat sijoittuvatkin 1980-luvulle, etelä-pohjalaiseen maalaismiljööseen. Tapahtumapaikkana on Männistön tupa.

Ville Männistö on tottunut olemaan isäntä ”talosnansa” ja olettaa, että kaikki teherähän niinku hän sanoo. Eräänä päivänä Sylvi-vaimo saa tarpeekseen ja … akka katoaa… Siinä sitten onkin isäntä, lapset, naapurit sekä kylänväki ihmeissään.

Liput maksavat kympin ja sisältävät kahvin ja nisun ennen näytöstä. Tiedustelut ja ryhmäliput 044 560 8983.

Rooleissa nähdään Martti Penttilä, Ulla-Maija Kotapakka, Marianne Käpyaho, Marko Svan, Antero Ohramaa, Laura Takala, Tapani Pesola ja Aarre Välisaari.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät