Jamilla valmistaudutaan Puutarhan kevät -messuihin

Mainos[adrotate banner="3"]

Järviseudun ammatti-instituutin puutarhan kahvihuoneessa käy iloinen puheensorina. Työssäoppijat, opettaja ja ohjaajat ovat istahtaneet aamukahville ja samalla mietitään päivän ohjelmaa ja vastuualueita.

Huumori kukkii ja välillä puhelin pirahtaa ja oven suussa piipahtaa asiakaskin tilaamassa kimppua ja asetelmaa pojan valmistujaisjuhlaan. Puutarhuriksi opiskeleva Noora Lindeman on tänään myymälävastaavana, joten hän kiiruhtaa asiakasta palvelemaan.

MAINOS

Käsillä on vuoden kiireisin aika. Puutarhan kevät -messujen järjestämisessä ja 3000 neliön kasvihuoneissa riittää töitä kaikille halukkaille. Osa oppilaista lähtee keräämään kurkkua ja tomaattia, joku kastelemaan ja osa saa somistus- ja siivoustehtäviä.

Puutarhan kevät perjantaina

Puutarhan kevät -messut järjestetään joka vuosi ja messutoiminta sisältyy puutarhurin opintoihin.

Tänä vuonna messut ovat perjantaina 4.5., jolloin ovet ovat avoinna kello 9-18. Timjamin puutarhamyymälä, keidas sekä kasvihuoneet on pistetty priimakuntoon ja tarjolla on puutarhan omaa tuotantoa ruukkukasveista tomaattiin ja kurkkuun.

Floristi Säde Alanen sitoo upeita kimppuja myymälän tiloissa, paikalla on puutarha neuvontaa ja opastusta mm. kompostoinnista. Jamin omat kokkiopiskelijat ovat järjestäneet pop-up kahvilan, josta voi ostaa herkkuja. Lähituottajia on lupautunut paikalle omine tuotteineen.

Kurejoen toimipisteessä on myös tänä keväänä aloitettu vuoden mittainen Leader Lähiruokaa -hanke.

Toiminta-alue Alajärven lisäksi on Evijärvi, Lappajärvi, Lapua, Kauhava sekä Vimpeli. Hankevetäjänä toimii Jamin luonnonvara-alan opettaja Kari Peltonen ja tavoitteena on lisätä tietoa alueemme ruoantuottajista, kartoittaa ja kerätä tietoa ruoasta tuottajille ja kuluttajille, yleensäkin lisätä lähiruoan tunnettavuutta.

Ylikylän alakoulu Kurejoella toimii Jamin luonnonvara-alan pihapiirissä. Monipuolinen oppilaitos on voinut tarjota alakoulun oppilaille luokka-ja liikuntatilojen lisäksi ainutlaatuisen oppimisympäristön kasvihuoneineen ja eläimineen.

Puutarhuriksi opiskeleva Leena Karvinen kertoo, että Jamin henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa oppilaat ovat päässeet tutustumaan kotieläinten hoitoon, ympäristöasioihin ja kasvimaailman ihmeisiin itse aktiivisesti touhuten.

Oman pikkuponin hoito talleilla, itse kasvatetut taimet kasvihuoneella ja konkreettiset kierrätysharjoitukset jäävät varmasti oppilaiden mieliin ja niihin kytkeytyvät oppiainesisällöt saavat aitoa tarttumapintaa.

Puutarhurit Mervi, Hannele ja Taija sekä koko puutarhan väki toivottaa kaikki tervetulleiksi viettämään mukavaa päivää kahvittelun ja ostosten merkeissä ja kysymyksiäkin voi esittää joihin vastaamme parhaamme mukaan.

MAINOS
Edellinen artikkeliAkka katees Alajärvellä
Seuraava artikkeliPihan siistimisen pelisäännöt syytä päivittää ennen kevättalkoita